“Încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a susţine românii, aşa încât Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat din România. Ne alăturăm astfel efortului Asociaţiei Dăruieşte Viaţa şi medicilor de a ajuta cât mai mulţi oameni. Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă“, menționează, într-un comunicat de presă, Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

O mulțime de alte companii contribuie la efortul de luptă contra Covid-19 și am scris de mai multe dintre ele. Pentru o listă completă de inițiative care ajută în momentul de față puteți vedea acest articol.

  • Mastercard a donat 100.000 de euro către organizația „Dăruiește Viață”.
  • Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente a donat Crucii Roșii materiale sanitare și de igienă în valoare de 100.000 de lei.
  • Globalworth a donat 200.000 de euro către Crucea Roșie pentru a ajuta eforturile din această perioadă.
  • SmartBill a donat 35.000 de euro pentru spitalul din Sibiu ca să lupte împotriva Covid-19. Poți citi detalii aici.
  • Antreprenorul Marian Alecu, cel care a adus McDonald’s în România, a anunțat că donează 5% din veniturile firmelor sale către Institutul Matei Balș.
  • Cotnari a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecțioase Iași pentru achiziționarea de echipamente de protecție.
  • Transavia va asigura aparatura pentru efectuarea testelor Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

De asemenea, o mulțime de restaurante și business-uri din horeca contribuie prin livrarea de mâncare și meniuri prestabilite acasă la persoanele care în această perioadă nu au voie sau nu ar trebui să iasă din casă.


Citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: