Cele două companii au lansat In cadrul programului agreat cu Ministerul Educației și Cercetării beneficiază deja de acest program elevii a 700 de școli din România, care își continuă orele de la distanță.

Programul, care a început la data de 16 martie, conectează profesorii și elevii în timp real. „La Cisco, toți angajații sunt determinați să aibă un impact pozitiv asupra țării prin intermediul colaborării și tehnologiei noastre. Dorim să ajutăm toate comunitățile, mai ales în situații critice, precum cea actuală”, a declarat Dorin Pena, director general Cisco Romania. „Colaborăm cu administrațiile pentru a garanta continuarea activității companiilor, spitalelor și școlilor și pentru a ajuta oamenii să aibă grijă de sănătatea lor.”

Cum se pot înscrie școlile? Pe platformele următoare:

  1. https://clasa-mea-de-acasa.mybluemix.net/
  2. Scoaladinvaliza.ro
  3. Reteauaedu.ro

100.000 de elevi folosesc platformele la nivel european

Astfel, școlile românești li se alătură celor din alte țări care adoptă acest program. În prezent, la nivel european, peste 100.000 de elevi din 2.000 de școli folosesc platforma, și sunt sprijiniți de 3.000 de voluntari IBM.

Asociația Pro Arta Dezvoltare și Cunoaștere ajută școlile din ReteauaEDU.ro în implementarea platformei WebEx în clasele lor online, cu sprijinul echipei de voluntari eLearning.

„Această perioadă de perturbări este o provocare pentru toți profesorii români și familii întregi. Este datoria noastră să ajutăm comunitățile să aibă acces la o educație de calitate, digitală. Cisco și IBM au pus bazele unui parteneriat puternic în educație, cu o soluție robustă, matură și extrem de sigură. WebEx a fost ușor de integrat în rețeaua noastră de școli și a dus la o creștere a activităților de învățare”, a declarat Lucia Panea, Project Manager ReteauaEDU.ro.

Webex, integrat în programul Școala din Valiză

Fundația Vodafone România contribuie la implementarea învățământului la distanță prin programul strategic Școala din Valiză.

„Prin integrarea soluției Webex în programul Școala din Valiză, am facilitat conectarea a peste 6.000 de profesori și elevi. Acest nou instrument este deja folosit de cele 10 instituții de învățământ din Școala din Valiză, iar alte 250 de școli din zona rurală, au fost invitate să se alăture. În ciuda provocărilor impuse de această perturbare a activităților educaționale, profesorii pot ajunge la elevii lor cu lecții interactive și captivante. Mai mult, voluntarii Vodafone România își oferă sprijinul pentru această inițiativă derulată de partenerii noștri de la IBM și Cisco. Unindu-ne forțele, putem realiza lucruri care fac diferența", a declarat Angela Galeța, director al Fundației Vodafone Romania.

Cisco Webex este o soluție completă dedicată colaborării. Versiunea Meetings nu include doar videoconferințe, ci și posibilitatea de a partaja desktopul și aplicațiile, dar și resurse multimedia și sondaje. Totul în timp real.

Aceste funcții permit crearea unei clase virtuale complete, în care elevii participă la ore în mod vizitator, fără a avea nevoie de un cont de utilizator. Totul este gestionat din camera personală a profesorului, care „invită” elevii, controlează sunetul - având posibilitatea de a opri microfoanele elevilor atunci când este nevoie - și poate înregistra sesiunea pentru a o distribui sau analiza mai târziu.

Versiunea Cisco Webex Teams facilitează colaborarea între profesori și personalul școlii, oferind capabilități avansate de chat, video-conferință și partajare a ecranului și a documentelor într-un mediu mai structurat.

Sprijin pentru comunitatea didactică

În plus, IBM oferă asistență comunității didactice pentru adoptarea și utilizarea platformei. Aproximativ 300 de specialiști din companie s-au oferit voluntari, atunci când compania le-a oferit posibilitatea, oferindu-și serviciile profesorilor în timp record.

Voluntarii de la IBM România - care lucrează, la rândul lor, de acasă prin intermediul Cisco Webex - vor ajuta profesorii să învețe cum să profite la maximum de platformă. De asemenea, ei vor putea asigura asistență de la distanță pentru a rezolva orice nelămuriri sau probleme tehnice. Mai mult, Cisco a realizat și ghiduri video pentru asistență.

Platforma Cisco Webex are peste 130 de milioane de utilizatori la nivel mondial în fiecare lună și procesează peste 6 miliarde de minute de ședințe lunar. Este o soluție de Cloud Computing care nu ocupă spațiu pe calculatoarele personale.

Cum se pot înscrie școlile? Pe platformele următoare:

  1. https://clasa-mea-de-acasa.mybluemix.net/
  2. Scoaladinvaliza.ro
  3. Reteauaedu.ro