”Pentru început am anulat evenimentele de recrutare unde aveam între 80 și 100 participanți. Interviurile cu aplicații promițători se țin în acest moment telephonic”, ne spune Diana Ciobănete, coordonator al programului.

"Noi promovăm oricum către antreprenori utilizarea masivă a tehnologiei și a mediului online, îi învățăm despre lean și agile, îi învățăm cum să se adapteze oricărei noi situațîi și să fie mereu flexibili. Ar fi culmea că tocmai noi să nu ne putem adapta”, completează Matei Dumitrescu, unul dintre inițiatorii programului Commons Accel.

Totuși, echipa Commons Accel a decis să nu extindă perioada de înscriere pentru a doua cohortă a acceleratorului, aceasta fiind în continuare până pe 30 martie.

”Avem un număr mare de aplicanți pe care am început să îi selectăm și destui participanți care au plătit deja programul. Viitorii participanți sunt foarte activi și interesați. Primim zilnic 1-2 cereri noi de înscriere, lumea discuta cu noi, se interesează, chiar și în aceste condițîi în care nu se știe încă când vom începe efectiv”, ne-a precizat Diana.

Pentru participanții din străinătate care vin special în România pentru programul Commons Accel, echipa a decis ca, în cazul în care nu vor putea călători, să le returneze banii sau să le ofere un alt timp de mentorat.

Echipa Commons Accel nu își întrerupe activitatea

”Oferim în continuare mentorat cu Matei Dumitrescu, dar folosim instrumentele de comunicare online pentru a face zilnic ședințe de mentorat eficiente. Subiectele s-au dezvoltat pentru a se adapta pe nevoile actuale. Pe lângă sesiunile coaching și de dezvoltare a businessului acum avem și subiecte precum Risk Management, Business Continuity Plan sau Roadmapping în Crisis. Vom încerca în curând și o sesiune de grup și poate un workshop online”, afirmă Diana.

De asemenea echipa condusă de Diana Ciobanete lucrează la proiecte actuale, începe proiecte noi oferind servicii de pregătire a startup-urilor, planuri de afaceri, de comunicare, strategii, prezentări, consultanță în finanțare inclusiv în fonduri europene - o sursă foarte necesară probabil în următoarea perioada și multe altele.

”Poate datorită faptului că lumea are mai mult timp, sau că se gândesc să deschidă proiecte noi, am primit multe cereri de mentorat în această perioada”, adaugă ea.

"Nu în ultimul rând această perioada de oferă acel timp mult căutat în care putem să rezolvăm și probleme importante și nu doar pe cele urgențe, în care putem să învățăm lucruri noi, să explorăm oportunități noi și în care putem să ne facem planuri și să proiectăm afaceri", concluzionează Matei.