Inițiativa Entreprenation a fost gândită cu rolul de a se folosi de resursele mediului privat pentru a ajuta la gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19. ”În Romania există foarte multe resurse în controlul companiilor private care pot fi folosite pentru a gestiona impactul negativ al crizei: expertiză, bani, produse/stocuri, canale de comunicare, etc. Ele trebuie adunate și organizate pentru a le putea maximiza impactul. Astăzi, nu există niciun sistem care să mobilizeze aceste resurse într-un mod organizat”, se arată pe site-ul Entreprenation.

Comunitatea Entreprenation are și rolul de a genera prototipuri de soluții folosindu-se de formatul 24 Hour Challenge, un format dezvoltat în ultimii 4 ani.

Modul de acțiune va fi în trei pași:

1. Identificarea problemelor - Colectarea într-un formular a nevoilor / problemelor celor care cunosc experiența din Italia, dar și anticiparea dificultăților ce pot apărea in Romania

2. Crearea echipelor de support - 24 Hours Challenge / Hackaton cu scopul de a genera soluții, în echipe mixte de experți, antreprenori și studenți care își asumă implementarea acestora. Comunicare online prin: Zoom / Teams / Hangouts. O echipă va fi formată din: Antreprenori din Romania, CEOs ai companiilor partenere și Studenți la Entrepreneurship Academy care lucrează împreună la implementarea ideilor generate. Echipele sunt formate pentru a rezolva una / mai multe probleme din cele rezultate în urma primei etape.

3. Implementarea soluțiilor în societate - Echipele se vor auto-organiza și vor lucra împreună pentru a fi cât mai productive. Toate echipele vor lucra într-un tool de project management pentru a urmări progresul constant.

Printre organizațiile care s-au alăturat deja inițiativei menite să amelioreze impactul negativ al epidemiei de COVID-19 se numără The Entrepreneurship Academy, Maastricht School of Management, Romanian Business Leaders, CEO Clubs, difrnt., Autonom, Educativa, Zitec, 2Performant, Andy Szekely, bpv Grigorică Ștefănescu, K.M.Trust & Partners, Cărturești și Green Revolution.

Orice organizație care vrea să se alăture inițiativei Entreprenation o pot face la acest link.