Fondurile vor fi puse la dispoziția firmelor de dimensiuni mici și medii din 30 de țări prin intermediul programului Facebook Small Business Grants.

”Micile afaceri sunt la baza economiilor din toată lumea, ele pun la dispoziție cel mai mare număr de locuri de muncă și ne inspiră în fiecare zi. Aceste afaceri au, totodată, cel mai mult de suferit în cazul pandemiei Covid-19”, își motivează decizia oficialii Facebook.

Prin intermediul acestui program, Facebook oferă granturi în valoare totală de 100 de milioane de dolari și credite pentru reclame pe platformă.

Compania speră, astfel, că banii vor putea ajuta firmele mici să se descurce cu cheltuielile pentru chirii, cu plata salariilor și să acopere costurile de operare. În același timp, Facebook și-a propus să ajute IMM-urile să ajungă la mai mulți potențiali clienți.

Oficialii Facebook spun că vor deschide lista pentru companiile care vor să aplice în următoarea perioadă. Detalii despre inițiativa Facebook puteți afla de pe site-ul oficial.