În perioada aceasta când coronavirusul riscă să se transmită foarte rapid și adunările publice au fost limitate legal la 99 de persoane, deplasarea bătrânilor la supermarket-uri devine foarte periculoasă pentru sănătatea lor, deoarece nu știu dacă vor fi expuși sau nu persoanelor infectate.

Din acest motiv, sfatul autorităților este ca persoanele să stea cât mai mult în casă, iar traficul în supermarketuri să se diminueze. Pentru a ajuta bătrânii care pot risca dacă ies din casă, a fost lansată această inițiativă.

O altă alternativă pentru cumpărături de la distanță ar fi aplicația Bringo, prin care bucureștenii, cel puțin, pot face achiziții de la distanță de la Carrefour.

Cumpărături la ușa ta e o inițiativă a Geeks for Democracy, o comunitate de profesioniști cu diferite abilități care pun la comun timp, resurse și cunoștințe pentru a ajuta societatea civică și implicarea cetățenilor

Cumpărături la ușa ta e en proiect de tip reacție rapidă, prin care voluntari (momentan din București) pot ajuta persoanele aflate în imposibilitate de a se deplasa să primească alimente și/sau produse sanitare, pe durata epidemiei coronavirus/COVID-19, avându-l ca inițiator pe Marian Radună.

Pentru a participa la această campanie de ajutare a celor care pot risca dacă ies în comunitate în această perioadă, mai ales a celor bătrâni, oamenii pot completa un formular online, iar apoi Geeks for Democracy îi ajută cu detalii logistice și organizare.

De asemenea, se poate dona la acest link pentru a ajuta cheltuielile cu transportul, măștile, mănușile și dezinfectanții.

Pentru a primi cumpărături, oamenii se pot înscrie pe pagina de Facebook Cumpărături la Ușa Ta.

Crowdsourcing înseamnă practic o inițiativă care folosește resursele și bunăvoința oamenilor cu mai multe skill-uri pentru a rezolva o problemă punctuală, fie că e vorba ca în cazul de față de livrare de mâncare, fie că ar fi vorba de obținerea unui răspuns.

Dacă vrei să ajuți persoanele din blocul sau cartierul tău, poți printa formularul din imaginea de mai jos și să-l lași în poștă sau la ușa persoanelor care au nevoie de ajutor.