Platforma e disponibilă la adresa www.hubproedus.ro și are cursuri online pentru elevi. În perioada 11-22 martie școlile și grădinițile sunt închise pentru a limita efectele epidemiei cu noul coronavirus. Măsura poate fi prelungită la nevoie de către autorități.

Platforma online a fost înregistrată cu domeniul hubproedus.ro pe 26 septembrie 2019.

În prezent, platforma oferă peste 2000 de ore de învățare, din 10 domenii diferite, conform hotnews.ro:

• Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă și Italiană)

• Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect și leadership)

• Dezvoltare personală (Public speaking, Invață să înveți)

Fiecare domeniu cuprinde 10 ședințe de curs. Participanții pot accesa oricare dintre cursuri în funcție de vârstă, nivel de pregătire și preferință.

Există și o zonă de joburi de viitor, unde specialiști din diverse domenii pot să educe elevii pentru a se pregăti de meseriile de mâine. Există astfel cursuri de Muzică, Securitate cibernetică, Sănătate tehnologizată, Sport, Actorie, Radio și Public Speaking, Influencer & Social Media, PR&Comunicare, Web Design, Antreprenoriat.

”Statisticile arată că 5 din 10 absolvenți de liceu au dificultăți în a-și alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere țin de autocunoaștere. Elevii de liceu vor învăța să evalueza caracterici și competențe personale, relevante pentru piața muncii, să acumuleze informații referitoare la dinamica meseriilor, să exploreze și să evalueze toate opțiunile pentru alegerea corectă a ocupației profesionale și, ulterior, să își poată stabili pe termen scurt, mediu și lung implementarea unui plan de acțiune”, scriu reprezentanții Primăriei București în comunicat.

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activități non-formale, cursuri, jocuri, fie înregistrate, fie în regim de live streaming, susținute de cei aproape 1.000 de profesori bucureșteni înscriși în programul "Profesor Voluntar PROEDUS 2.0”.

Proedus este Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive din cadrul Primăriei București.