În esență, după fiecare tranzacție, informațiile existente pe card sunt distruse, noi detalii fiind generate în mod automat, au precizat reprezentanții Revolut într-un comunicat de presă.

Cardurile virtuale de unică folosință vor funcționa alături de celelalte setări de securitate puse la dispoziție de Revolut: securitate de tip location-based, posibilitatea de a îngheța tranzacțiile de pe cardurile fizice sau de a dezinstala funcții precum plăți contactless sau swipe (plățile cu telefonul).

Potrivit datelor Revolut, fraudele prin carduri din Marea Britanie și Franța au o podere de 73% în totalul furturilor de date de pe carduri.

Recent, startup-ul fintech Revolut a lansat serviciul Direct Debit pentru plata în moneda euro. Clienții români ai Revolut pot utiliza acest nou serviciu începând cu 15 martie.

Revolut - servicii oferite

Prin intermediul Revolut utilizatorii pot transfera bani direct prin aplicația mobilă către alți clienți care au cont în cadrul Revolut, dar și către persoane care nu folosesc acest serviciu, prin intermediul unui simplu mesaj, prin WhatsApp sau email. Totodată, pot lua împrumuturi și au acces la conturi curente deschise la o serie de bănci. Clienții Revolut pot scoate bani de la ATM-uri în alte țări decât cea de origine fără a plăti taxe suplimentare și au acces și la un card virtual de debit care poate fi folosit pentru cumpărături online.

În ceea ce privește numărul utilizatorilor activi de carduri Revolut, acesta a ajuns la 350.000/zi și la 800.000/lună.

Revolut le permite utilizatorilor să deschidă un cont curent în doar 60 de secunde.

Recent, Revolut a adăugat opțiunea putea cumpăra, ține și schimba Bitcoin, Litecoin și Ether în oricare dintre monedele disponibile pe platformă. Opțiunea este disponibilă și pentru utilizatorii Revolut din România.