Dacă până în momentul de față, fermierii care se înscriau pe platformă puteau să se listeze, iar la fiecare cumpărătură se oprea un comision către Taraba Virtuală, de acum fermierii se pot înscrie fără un cost suplimentar pentru a-și putea lista și vinde produsele.

Pe măsură ce pandemia a afectat România, viața fermierilor din România a devenit din ce în ce mai grea, mai ales pentru că oamenii nu s-au mai înghesuit la piețe. Din acest motiv au apărut mai multe inițiative de susținere a producătorilor din România.

„Avem până în momentul de față 200 de producători înscriși pe platformă, lista fiind dinamică în funcție de locația de unde ne accesezi”, spune Roxana Bitoleanu, cofondator al Taraba Virtuală.

Taraba Virtuală pentru fermieri, gratuit până la finalul lunii

Firma românească pune la dispoziția producătorilor aplicația Taraba Virtuală Fermier, o platformă dedicată producătorilor și care oferă mai mult decât o simplă expunere a produselor.

„Ajutăm producătorii să-și gestioneze eficient comenzile și livrările. Pot primi comenzi prin platformă, își pot introduce comenzi manual și clienții pot plăti cu cardul. Astfel, toate comenzile sunt ordonate pe traseul cel mai scurt în ziua livrării.

Comenzile prin card se încasează abia la livrare, căci clienții au opțiunea să editeze comanda până cu o zi înaintea livrării sau cantitățile cerute nu sunt disponibile. În felul acesta, vrem să ne asigurăm că oamenii plătesc doar ceea ce primesc”, spune Roxana Bitoleanu pentru start-up.ro.

Care sunt beneficiile pe Taraba Virtuală?

  • Aplicația ordonează comenzile în funcție de harta acestora și permite fermierilor să livreze mai eficient într-o singură zi, din punct în punct.
  • Fermierii pot vinde direct clienților, primind comenzi de la aceștia și doar din zona de interes, în funcție de zona geografică de interes.
  • Toate detaliile sunt pe telefonul fermierului. În aplicația lui primește detalii despre comandă și nu mai trebuie să folosească altă platformă.
  • Fermierii pot alege pe platformă și transmit clienților zilele de livrare.

„Pentru că vrem să venim în sprijinul producătorilor și micilor afaceri, am decis să oferim platforma Taraba Virtuală gratuit până la finalul lunii aprilie pentru a ajuta oamenii să vândă online și să fie eficienți făcând asta”, a mai explicat cofondatoarea Taraba Virtuală.

Roxana Bitoleanu și Vlad Retca au fondat Taraba Virtuală dintr-o problemă personală, pentru că au avut probleme de sănătate din cauza fructelor și legumelor din comerț. Taraba Virtuală e o aplicație mobilă unde găsești producători locali. Cei doi, de profesie ingineri, au făcut documentarea online și au găsit producători locali care încearcă să se adapteze la timpurile moderne.

Pentru a folosi aplicația, clientul trebuie să-și introducă adresa unde vrea să primească produsele. Taraba Virtuală arată producătorii care livrează la tine. Producătorul primește comanda și răspunde la ea cu data de livrare, iar în aplicație se plătește cu cardul.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: