Asigurarea obligatorie de răspundere civilă este unul dintre documentele pe care orice proprietar de autoturism trebuie să îl dețină pentru a putea utiliza autovehiculul în condiții care să nu intre în contradicție cu condițiile stabilite de către legislația rutieră. Cu toate că a crescut considerabil prețul unei astfel de asigurări există anumite ponturi care dacă sunt respectate contribuie la reducerea costului care trebuie plătit pentru a putea achiziționa asigurarea fără de care autovehiculul nu poate fi condus în condiții legale.

Ce trebuie să aibă în vedere persoanele care doresc achiziționarea unui autovehicul pentru ca o astfel de dorință să nu genereze costuri foarte mari?

Achiziționarea unui autovehicul nu trebuie să fie realizată la întâmplare pentru că există riscul de a achiziționa un autoturism care să contribuie din plin la creșterea costurilor pe care un proprietar de autovehicul trebuie să le aibă pentru a putea utiliza mașina. Având în vedere că, caracteristicile autoturismului contribuie din plin la creșterea sau scăderea prețului care trebuie să fie achitat pentru achiziționarea unui RCA trebuie respectate o serie de aspecte. Cele mai importante sunt următoarele:

  • Capacitatea motorului este cel mai important aspect care trebuie să fie analizat cu atenție. Este cunoscut faptul că un autovehicul care este prevăzut cu un motor care are o capacitate mare generează costuri mari atât din punct de vedere al modului de întreținere, consum cât și din punct de vedere al taxelor. Nu doar valoarea RCA-ului este calculată ținând cont de capacitatea motorului ci și impozitul care trebuie să fie achitat din momentul deținerii unui autovehicul. Având în vedere că autovehiculele care sunt construite prin utilizarea tehnologiei de ultimă generație sunt dotate cu motoare care deși au o capacitate mică oferă o putere mare nu mai există nici un motiv pentru a achiziționa un autovehicul care este prevăzut cu un motor care are o capacitate mare.
  • Vechimea avută de către autoturism este un aspect care trebuie să fie analizat în cazul în care nu se dorește achiziționarea unei mașini noi. Pentru a putea fi utilizată pentru o perioadă cât mai lungă de timp dar și pentru ca utilizarea acesteia să nu genereze costuri din ce în ce mai mari trebuie ca vechimea autoturismului să fie cât mai mică.
  • Tipul de carburant pe baza căruia funcționează autovehiculul este un alt detaliu care trebuie să fie analizat cu atenție pentru a putea scădea costurile care urmează după achiziționarea autovehiculului. Motoarele care funcționează cu ajutorul benzinei sunt cea mai bună alegere atât pentru reducerea costului care trebuie achitat pentru achiziționarea RCA-ului cât și pentru a putea reduce costurile cauzate de către consumul de carburant.

Identificarea celei mai bune oferte pentru o polita de RCA ieftina

Proprietarii de autovehicule care cred că nu mai există polițe RCA ieftine trebuie să știe că din fericire acestea încă există și pot fi achiziționate simplu și rapid în cazul în care sunt respectate anumite sfaturi. Cele care contribuie la identificarea unei oferte avantajoase din punct de vedere financiar sunt următoarele:

  • Apelarea la o firmă care pune la dispoziția clientului întreaga ofertă existentă pe piața serviciului de asigurare auto. Acesta este cel mai important aspect care trebuie să fie avut în vedere de către posesorii de autovehicule. Din păcate, din dorința de a obține comisioane cât mai mari sunt firme care prezintă clienților doar ofertele care necesită costuri mari pentru a putea fi achiziționate.
  • Utilizarea mediului online pentru a putea achiziționa RCA-ul. Pe lângă faptul că este o metodă eficientă din punct de vedere al timpului și efortului fizic depus oferă posibilitatea de a putea analiza o gamă cât mai variată de oferte. În felul acesta se poate obține mult mai simplu oferta care răspunde cel mai bine nevoilor avute de către client.
  • Pentru a putea beneficia de o reducere a prețului trebuie ca asigurarea obligatorie de răspundere civilă să fie achiziționată pe o perioadă de timp cât mai lungă. 1 an de zile este perioada maximă pentru care poate fi achiziționată asigurarea.
  • Evitarea accidentelor rutiere este un alt sfat care trebuie să fie respectat pentru a putea plăti un preț cât mai mic pentru achiziționarea RCA-ului. Respectarea acestui sfat nu este esențială doar pentru a putea beneficia de un cost cât mai mic care trebuie achitat pentru a putea achiziționa un RCA ci și pentru a putea avea o stare de sănătate cât mai bună și pentru a putea evita eventualele probleme cu legea care pot apărea ca urmare a comiterii unui accident rutier.

Cu toate că deținerea unui autoturism necesită plata unor costuri care de la an la an devin din ce în ce mai mari avantajele oferite de către deținerea acesteia fac ca achiziționarea unei mașini să fie o idee foarte bună din mai multe puncte de vedere. Totuși, pentru ca, costurile să fie cât de cât ținute sub control trebuie să fie respectate și informațiile prezentate în rândurile de mai sus. Cu toate că deținerea unui autovehicul este o idee rentabilă din mai multe puncte de vedere nu trebuie uitat că orice avantaj își pierde din importanța atunci când este obținut cu costuri ridicate.