Nu este însă suficient să îți dotezi bucătăria cu electrocasnice de ultimă oră, ci totodată va trebui să le amplasezi corect astfel încât acestea să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a putea funcționa fără probleme.

De aceea, în acest articol ne-am decis să vorbim despre regulile de care trebuie să ții cont atunci când dorești să folosești cea mai bună amplasare pentru ale tale aparate frigorifice astfel încât acestea să funcționeze fără probleme. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

Ține aparatele frigorifice departe de sursele de căldură

Atunci când îți amplasezi aparatele frigorifice în bucătărie, indiferent de tipul lor, ar trebui să le ții cât mai departe de sursele de căldură. Acestea nu se amplasează în apropierea aragazului, a caloriferului sau a altui aparat care generează căldură. Iar asta deoarece căldura emisă de acestea va face ca frigiderul să funcționeze necorespunzător, șansele ca anumite defecțiuni să apară fiind foarte mari.

Aparatele frigorifice ar trebui amplasate la o distanță de minim 30-40 de centimetri de orice sursă de căldură, aceasta fiind o regulă pe care nu ai voie să o ignori atunci când îți amenajezi bucătăria.

Aparatele frigorifice au nevoie de o cât mai bună ventilare

Puține sunt persoanele care conștientizează nevoia de ventilare a aparatelor frigorifice, așa că le amplasează lipite de perete, astfel încât să câștige cât mai mult spațiu. Ei bine, nu este deloc bine să amplasezi frigiderul astfel.

Aparatele frigorifice au nevoie de o cât mai bună ventilare pentru a putea funcționa corect, în caz contrar aerul cald pe care frigiderul îl emite nu va putea fi îndepărtat eficient, iar astfel compresorul va trebui să funcționeze la o capacitate mai mare decât în mod normal. Astfel, consumul de energie va fi mai mare și totodată aparatul frigorific va avea o durată de viață mai scurtă.

Sfatul nostru este să amplasezi frigiderul la o distanță de minim 15 cm față de peretele din spate, astfel încât ventilarea să se poată realiza fără probleme. De asemenea, nu este o idee deloc bună să amplasezi diferite obiecte deasupra aparatului frigorific, deoarece acestea ar putea împiedica, la rândul lor, ventilarea acestuia.

Alte sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere pentru amplasarea corectă a aparatelor frigorifice

Aparatele frigorifice nu ar trebui amplasate în zonele în care umiditatea este ridicată. Prin urmare, acestea ar trebui să fie departe de chiuvetă și de orice alt loc în care umezeala are un nivel ridicat.

Totodată, chiar dacă spațiul din bucătăria ta este restrâns, să nu lipești frigiderul sau orice alt aparat frigorific de obiectele de mobilier. În caz contrar, experiența de utilizare va fi în mod considerabil afectată. În plus, ventilarea ar putea avea de suferit.

Aparatele frigorifice nu ar trebui să fie expuse razelor soarelui, deoarece astfel se va încălzi și va avea nevoie de mai multă energie electrică pentru a garanta condiții optime de păstrare a alimentelor. Totodată, durata lor de viață ar putea fi considerabil afectată.

În final, ar mai trebui să ții cont de faptul că aparatele frigorifice se instalează neapărat pe o suprafață plană, astfel încât să poată funcționa cât mai corect.

Acum că știi cum să amplasezi corect aparatele frigorifice, te invităm să descoperi oferta de pe Demax.ro și să alegi aparatele frigorifice care te încântă cel mai mult.