Pony e un startup din România care funcționează deja de câțiva ani în zona de carsharing. Asta înseamnă că poți închiria o mașină care e disponibilă pe stradă din flota Pony, o deblochezi din aplicație și plătești la minut. Era un concept interesant înainte de pandemie, poate fi un concept util și în perioada aceasta, mai ales pentru anumite situații specifice.

De exemplu, dacă ai mașină, dar s-a stricat sau a expirat ITP-ul și tu nu l-ai mai prelungit acum. Sau te duceai cu metroul și autobuzul la muncă sau la cumpărături, ca să nu mergi în aglomerație și să riști să te infectezi, poți să alegi să mergi cu o mașină din flota Pony (și nu numai, mai sunt și alte companii cu acest model de business, cum ar fi eGo sau Citylink).

În perioada Covid-19, până pe 30 aprilie, Pony a anunțat o promoție prin care dublează pachetele pe care le pun la dispoziție. Astfel, pentru 450 de lei poți cumpăra acum un pachet cu 1.000 de unități, asta înseamnă 1.000 de minute (aproximativ 16 ore) pe care le poți folosi în mașinile Pony. Orele pot fi folosite treptat, practic, nu doar până la 30 aprilie. Dacă te duci până la supermarket pentru cumpărăturile săptămânale e mai greu să vii cu pachetele după tine.

Dacă nu folosești pachetele, costurile sunt mai mari și se calculează la minut, banii urmând să fie retrași de pe card.

Și mai riscant e să vii cu autobuzul, de exemplu. Așa că poți consuma o oră din creditele puse la dispoziție. Dacă te duci o dată pe săptămână la cumpărături, practic ai avea credite pentru 16 săptămâni, vreo 4 luni de mers la cumpărături. Așadar, calculul simplu ar fi că te-ar costa vreo 28 de lei.

Evident, există și pachete mai mici, care au reduceri de 52%, nu de 55% sau 57,5% cum au pachetele mari.

Pentru protecția noastră și a celorlalți, noi recomandăm însă cumpărăturile online și livrarea acasă, pentru că e mai sigură, dar faceți cumpărături responsabil. Nici prea mult, ca să vă faceți stocuri, nici prea puțini ca să trimiteți curierii pe drumuri pentru o sacoșă de 40 de lei.

Aplicația Get Pony o găsești pe site-ul oficial și apoi de pe telefon poți să-ți faci cont.