Inițiativa a pornit de la angajații companiei care au strâns inițial banii necesari pentru 2000 de viziere. Ulterior, biroul global al Keysight a decis să dubleze suma. La rândul lui, producătorul de echipamente de protecție omologate s-a alăturat și a suplimentat producția cu alte 1000 de bucăți. Astfel, cu suma totală se pot fabrica 5000 de viziere care vor fi donate medicilor și asistentelor din spitale.

La începutul lunii aprilie, Teodor Ceaușu, Country Manager Keysight România, a lansat un apel către echipa locală pentru a fabrica și dona viziere pentru medicii din spitale. Sute de angajați au răspuns prompt apelului și s-au mobilizat în ceea ce a devenit astăzi un întreg sistem logistic prin care se pot fabrica și dona viziere omologate către spitale.

În doar câteva zile, angajații din Keysight au reușit să strângă suma necesară achiziționării a 2000 de viziere. Keysight Technologies a decis să contribuie cu o sumă egală cu cea donată de angajați, ceea ce a dus la o capacitate de producție de 4000 de viziere.

Pentru că faptele bune atrag fapte bune, producătorul partener a decis să se alăture eforturilor și să suporte fabricarea a încă 1000 de bucăți. În total vor fi produse 5000 de viziere care vor ajunge la medicii din spitalele.

Donații Keysight România către 30 spitale

Angajații Keysight au identificat prima dată lista cu spitalele care au nevoie urgent de echipamente de protecție, pe baza recomandărilor primite de la colegi și apropiați. Vizierele au ajuns deja la 30 dintre instituțiile aflate pe listă, iar restul urmează să fie donate către alte spitale în zilele următoare.

”Am reușit să vorbesc personal cu medici și asistente din spitale astfel încât să ne asigurăm că vizierele ajung exact acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Am colaborat foarte bine cu toate spitalele, de la unele am primit îndrumare și de la toate am primit un răspuns care ne-a arătat că e nevoie de astfel de campanii și inițiative în lupta cu această pandemie.”, a menționat Teodor Ceaușu, Country Manager Keysight România.

Angajații Keysight România au format o echipă de lucru internă care a creat un întreg lanț logistic pentru donarea și fabricarea de viziere omologate.

Practic, echipa se ocupă de identificarea spitalelor cărora le lipsesc echipamente de protecție, apoi colectează și gestionează donațiile, trimit comenzile de producție a vizierelor către producător și apoi le livrează în instituțiile medicale unde este nevoie de ele.

”Noi avem deja o listă de spitale către care ajung donațiile noastre, a fost primul lucru pe care l-au făcut colegii noștri. La 30 dintre ele am livrat deja echipamente și continuăm să primim recomandări și despre alte spitale. Ce e important de menționat este că tot lanțul logistic este o donație de la un capăt la celălalt: colegii noștri care contribuie și donează bani, partenerul care produce viziere omologate și aprobate de Ministerul Apărării ni le vinde la preț de producție și tot acesta ne-a pus în contact cu o firmă de curierat care transportă materialele în mod gratuit către spitale. Am creat toată logistica de la zero pentru a putea folosi eficient banii donați de colegii noștri. Astfel că acum, pentru că avem tot acest sistem, ne dorim să continuăm să ajutăm și îi invităm pe toți cei care vor și pot contribui să ne contacteze la adresa de email: donampentruspitale@keysighttech.onmicrosoft.com”, mai afirmă Teodor Ceaușu.

Comunitatea se poate alătura inițiativei prin donații pentru a produce mai multe viziere

Orice companie din România sau comunități de angajați care vor să susțină campania inițiată de angajații Keysight România pot dona în continuare. Banii vor fi alocați pentru producția de viziere omologate care vor ajunge la medicii din spitale pentru a se proteja în contextul pandemiei de Coronavirus.

Cei care vor să doneze și să susțină campania de fabricare și donare de viziere către care au nevoie urgentă de echipamente de protecție pot intra în contact cu echipa coordonatoare trimițând un email la adresa donampentruspitale@keysighttech.onmicrosoft.com.