Iar dacă vrei să afli mai multe informații despre cum să construiești și să crești un startup de succes, poți urma câteva cursuri de la care vei pleca, în mod garantat, cu informații prețioase care te vor ajuta să-ți structurezi mai bine planul și strategia de afaceri.

În afara The Entrepreneurship Academy, care și-a deschis porțile, de doi ani, și la noi și instruiește următoarele generații de antreprenori locali, sunt universități de renume din afară, recunoscute pentru faptul că au unele dintre cele mai bune programe de business din lume. Dacă vrei să te numeri și tu printre antreprenorii formați acolo, aruncă un ochi pe lista de cursuri de antreprenoriat pe care am pregătit-o. Și de ce nu, dă-ți un răgaz pentru a participa la ele.

Harvard Business School – Field Immersion Experiences for Leadership Development (FIELD)

Este unul dintre cursurile de bază ale universității. FIELD pune la dispoziția studenților studii de caz menite să-i ajute să își construiască un mindset antreprenorial. În al doilea an de studii, de exemplu, cursanții sunt împărțiți în echipe pentru a lucra la crearea și dezvoltarea unei afaceri.

MIT School of Management – New Enterprises

Acest curs este predat de Bill Aulet, supranumit ”guru antreprenoriatului” de la MIT. Aulet este directorul centrului de antreprenoriat de la MIT, antreprenor în serie și autor al unor volume cunoscute, precum Antreprenoriat disciplinat: 24 de paşi pentru un startup de succes. Cursul predat de acesta este un punct de plecare pentru majoritatea antreprenorilor care trec prin MIT Sloan. De altfel, printre unele dintre cele mai mari afaceri create de pe urma MIT Sloan se numără Hubspot sau Mayflower Venues.

Universitatea din Chicago – Special Topics in Entrepreneurship

Universitatea din Chicago a intrat în categoria selectă a centrelor universitare care pregătesc viitoarele generații de antreprenori cu renume. Proiecte precum GrubHub sau Braintree au pornit din campusul din Chicago.

Iar cursul Special Topics in Entrepreneurship este unul cu renume în crearea viitorilor fondatori de startup – aceștia învață să dezvolte propriile planuri de afaceri, să lucreze alături de oameni de venture capital și alți antreprenori.

Cornell Tech – Startup Studio

Fondat în 2012, Cornell Tech este departamentul universității Cornell cu focus pe zona de tehnologie. Deși este destul de nou, acest departament are profesori cu experiență antreprenorială. Pe listă se află fostul CTO al Twitter, David Pass, dar și investitorul David Tisch, care este, de altfel, și profesorul cursului Startup Studio.

Și în cadrul acestui curs studenții lucrează în echipe pentru a dezvolta, prototipa, testa, dar și pentru a realiza pitch-ul unei idei și de a o prezenta în fața membrilor facultății în cadrului Startup Awards – în fiecare an echipele au primit finanțare pentru a-și pune în practică ideile de afaceri.

Harvard – Startup RAD

După ce treci prin cursul de introducere în Computer Science, de la care își iau informațiile fondatorii de startup-uri tech, poate nu ar strica să ajungi și la cursul Startup RAD ca să vezi, practic, cum arată viața unui antreprenor. Studenții-antreprenori vor beneficia de coaching pentru cercetarea și dezvoltarea ideilor de afaceri. Startup RAD a fost o rampă de lansare pentru o serie de startup-uri cunoscute, unul dintre ele fiind Meetingbird.

Princeton – High Tech Entrepreneurship

Cursul este predat de Chris Kuenne, un antreprenor în serie și el (a vândut propria companie de digital marketing către Publicis petrnu 575 de milioane de dolari), precum și fostul șef al francizei de 1 miliard de dolari a Johnson & Johnson, Tylenol.

În cadrul acestui curs studenții lansează și ajută la comercializarea produselor și serviciilor unor companii, în timp ce învață de la invitați, din studii de caz și au teme practice.