Pentru mileniali, monedele digitale precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin sunt investițiile preferate, spune Forbes, citând un studiu recent. Astfel, 1.000 de americani au fost întrebați care ar fi alegerile lor dacă ar fi să investească 10.000 de dolari.

Răspunsurile au arătat că 9.19% dintre Millennials (cei cu vârsta între 18-34 de ani) ar investi în criptomonede. Aceștia s-au detașat semnificativ de alte generații. Doar 4.04% dintre cei din generația X (35 – 54 de ani) și 3.08% dintre Baby Boomers (55+) au spus că ar investi acești bani în monede virtuale.

Cum ar investi milenialii cei 10.000 de dolari

Bitcoinul este moneda preferată a tinerilor, astfel că mai mult de trei sferturi (76%) dintre cei întrebați au spus că ar investi în această monedă. Cu un procentaj egal, dar mult sub prima clasată, sunt Ethereum și Litecoin, cu 12%. Niciunul dintre mileniali nu ar investi în Ripple. Acest clasament corespunde aproape în totalitate cu cel care prezintă valoarea lor pe piață. Excepție este Ripple, aflat pe poziția a treia la capitalizarea de piață, dar care lipsește de pe lista milenialilor.

O explicație ar putea fi eșantionul restrâns pe care s-a efectuat studiul. În același timp, creșterea pe care o înregistrează Ripple în ceea ce privește capitalizarea de piață este relativ recentă, motiv pentru care nu a primit, încă, suficientă atenție din partea investitorilor milleniali.

Monedele virtuale sunt atractive pentru cei din generația millennials pentru că acestea se bazează pe tehnologie și promit modernizarea capitalismului. Un alt motiv ar fi posibilitatea de a-și îmbunătăți starea financiară relativ rapid. Mai mult decât atât, fondatorul Twitter a declarat recent că bitcoinul va deveni unica monedă a lumii în 10 ani.