Atelierele se desfășoară în perioada 15 iunie – 4 septembrie, se adresează copiilor între 7 și 17 de ani și nu necesită cunoștințe anterioare.

Elevii vor putea descoperi cum să creeze propriul joc, o aplicație, un clip video sau un logo, dar și care sunt principiile care stau la baza unor software-uri sau jocuri populare precum Android sau Minecraft. Interactive, utile, dar și distractive, Atelierele Digitale vor fi predate de către instructori în sistem de videoconferință.

Logiscool se implică activ în efortul de a îmbunătăți educația din România și va direcționa 3% din sumele încasate din aceste ateliere online către Teach for Romania, organizația non-guvernamentală de leadership în educație, care caută și pregătește oameni motivați, cu sau fără experiență anterioară de predare, să devină învățători și profesori inspiraționali în învățământul de stat și lideri în comunitate, în sprijinul copiilor din medii vulnerabile.

„Educația este poate una dintre cele mai valoroase resurse necesare unui start bun în viață. O educație de calitate oferă copiilor nu numai acces la un viitor mai sigur, ci la o întreagă lume la care nici nu îndrăzneau să viseze. O viziune care ghidează Teach for Romania, dar pe care am îmbrățișat-o și noi, la Logiscool. Încă de la lansare, acum doi ani, ne-am propus ca prin programele noastre să oferim copiilor acces la o programă de calitate și la profesori care să-i inspire și să-i ghideze, spre o lume a tuturor posibilităților, mai aproape de tehnologiile viitorului”, a declarat Indira Abdulvoap, Manager General Logiscool România.

Atelierele digitale de vară Logiscool se desfășoară exclusiv online, pe o platformă dedicată de videoconferință, unde elevii sunt ghidați în permanență de către instructori, în marea lor majoritate studenți sau absolvenți ai facultăților cu profil matematică-informatică.

Programa cuprinde 10 sesiuni cu o durată de două săptămâni. Cursurile online interactive vor avea loc de luni până vineri, iar o lecție durează o oră și jumătate.

Atelierele online de vară pentru elevi au loc cu 6-8 cursanți, din aceeași categorie de vârstă, și au un pret de 490 de lei. În plus, toți cei înscriși în program vor avea acces la o serie de materiale de suport în cadrul platformei de învățare Scoolcode, de la tutoriale video, la resurse educative.

Metoda de predare în cadrul Atelierelor Digitale Online Logiscool îmbină jocul cu principiile de programare, la fel ca și în cazul cursurilor susținute în săli. În plus, toate centrele Logiscool beneficiază de același nivel superior de excelență, deoarece urmează un curriculum internațional, actualizat permanent în funcție de nevoi și rezultate.

Peste 1.300 de elevi noi s-au înscris la cursurile online de programare oferite de Logiscool în perioada în care activitatea școlilor a fost suspendată. În aceeași perioadă, profesorii și instructorii Logiscool au susținut peste 500 de ore gratuite demonstrative pentru copiii și adolescenții din țară și diaspora. În total, în cei doi ani de funcționare, Logiscool a avut 18.000 de cursanți.

Mai multe informații sunt disponibile aici.