Primele cursuri vor avea loc în luna iulie, iar cei interesați pot urma și un program de internship la unul dintre studiourile partenere ale academiei. Prețul unui curs pornește de la 1.000 de lei, în funcție de temă și de grupa aleasă (cursurile au loc dimineața sau seara).

“Industria de dezvoltare de jocuri video din România este în continuă creștere. În prezent, în acest domeniu lucrează peste 7.000 de persoane, dar companiile prezente la noi, indiferent dacă sunt mari studiouri sau companii indie (independente) românești, caută mult mai mulți. Această nevoie din ce în ce mai mare de specializare ne-a determinat să deschidem un centru dedicat, care să formeze următoarea generație de profesioniști”, spune Andrei Istrate, co-fondator GameDev Academy și co-fondator al Romanian Games Developer Association, el însuși game developer cu o carieră solidă în spate.

Mentorii GameDev Academy fac parte din echipe de creare și dezvoltare de jocuri video în România și în străinătate.

Prin intermediul GameDev Academy, participanții își vor dezvolta abilitățile creative, tehnice și artistice într-un mediu dinamic și inovator, cursurile fiind deschise oricărei persoane de peste 14 ani.

Înscrierile sunt deschise deja pentru cursurile de introducere în Game Design, Unity, testare jocuri, grafică 2D, animație 3D sau modelare 3D, programul fiind structurat pe mai multe module, cu o durată de la trei la șase săptămâni.

De asemenea, cursuri de Level design, 3DS Max, programare Swift sunt pregătite să fie lansate în toamna acestui an.

Pe termen mediu, organizatorii au în plan dezvoltarea unor module pentru avansați, precum și module speciale pentru copii.