Harry Potter, personajul creat de J.K. Rowling în urmă cu 20 de ani are, probabil, cel mai cunoscut nume din istoria literaturii. Cărțile cu aventurile vrăjitorului adolescent au fost ecranizate și vor rămâne și în istoria cinematografiei, mulțumită recordurilor de box-office.

Facebook a decis să sărbătorească aniversarea Harry Potter cu o serie de ”easter eggs”. La 20 de ani după ”Harry Potter și Piatra Filosofală”, Facebook a intratodus o serie de efecte vizuale în feed-urile oamenilor, activate la anumite cuvinte cheie.

Mai exact, dacă scrii numele oricărei case al școlii Hogwarts - Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw sau Hufflepuff - într-un comentariu sau într-o postare, textul va apărea în culorile casei respective. Dacă cineva apasă pe respectivele nume, atunci apare o baghetă magică care declanșează o animație colorată.

Cuvântul ”Harry Potter” apare și el într-o nuanță roșiatică, culoarea casei Gryffindor. Cuvintele Albus Dumbledore, Hermione Granger, Ron Weasley și Draco Malfoy nu produc niciun efect.