Suma este chiar peste valoarea de piață a unor companii renumite precum Starbucks, eBay sau General Motors.

Chiar dacă nu au ajuns la valoarea bitcoin, alături de această monedă digitală se mai află alte 11 criptomonde a căror masă monetară a depășit, în cazul fiecăreia, 1 miliard de dolari, scrie wall-street.ro. Care sunt acestea și ce trebuie să știi despre ele?

Dacă piețele de capital au două animale reprezentative pentru ciclurile de creștere (bulls-taurii) și scădere (bears-urșii), mai nou, și în piața valutară a apărut un animal reprezentantiv: crypto-cornul.

"În lumea startup-urilor, companiile care ajung să fie evaluate la peste 1 miliard de dolari sunt denumite unicorni, așa că având în vedere acest principiu se poate spune că în prezent avem 12 crypto-corni”, spun analiștii firmei de consultanță în investiții Bespoke Investment, care au calculat o valoare totală a masei monetare virtuale (top 12) de 157,5 miliarde de dolari.

În topul monedelor care au depășit pragul de 1 miliard de dolari, devenind astfel niște crypto-corni, se află ethereum (valoarea masei monetare este de 32,4 miliarde de dolari, iar prețul actual este 341 dolari), ripple (10,8 miliarde de dolari și preț de 0,28 dolari), bitcoin cash (5,2 miliarde de dolari, 316 dolari), litecoin (3,4 miliarde de dolari, preț de 64 dolari), dash (2,3 miliarde de dolari, preț de 310 dolari).

Citiți mai multe pe wall-street.ro.

Photo by Annie Spratt on Unsplash