Acest articol a fost publicat prima oară de către Delia Mircea pe Contzilla.ro, site-ul care explică legislația și contabilitatea pe înțelesul tuturor.

---

Când trebuie să depui declarațiile fiscale și pentru ce? Multe dintre aceste declarații anuale au ca deadline luna ianuarie, deci aceasta este una foarte grea pentru un antreprenor.

1. Declarația 094 - 25 ianuarie 2019

Se depune dacă ești plătitor de TVA trimestrial, nu ai efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în anul precedent și nu ai depășit plafonul de 100.000 de euro. Declari cifra de afaceri.

2. Declarația 205 - 31 ianuarie 2019

Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă, veniturile din jocurile de noroc și câștigurile sau pierderile realizate din investiții, pe beneficiari de venit pentru anul precedent.

3. Formularul 097 - 25 ianuarie 2019

Notificare privind aplicarea prin opțiune a sistemului TVA la încasare pentru intrarea prin opțiune în sistem. Până pe 25 ianuarie, persoanele care în anul precedent au realizat o cifră de afaceri care nu depășește plafonul și nu au aplicat sistemul TVA la încasare în anul precedent.

4. Formularul 107 - 25 ianuarie 2019

Declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor. Se depune de plătitorii de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care efectuează sponsorizări până la data de 25 ianuarie inclusiv a anului următor.

5. Formularul 012 - 31 ianuarie 2019

Se depune până la data de 31 ianuarie, inclusiv, a anului fiscal pentru care se solicită aplicarea sistemului anual de declarare și plată a impozitului pe profit, respectiv a anului fiscal pentru care se renunță la opțiunea de aplicare a acestui sistem.

Poți vedea toate declarațiile în infograficul Contzilla de mai jos sau poți citi și alte informații pentru contabilitatea firmei tale direct de pe site. Trebuie să intri aici.

Foto principal - Deposit Photos