Astfel, în cadrul competiției DEV.PLAY 2017 Indie Expo Awards, jocul Raiders of The Lost Island a obținut premiile Best Design și Best Game of the Show. Jocul Yaga a obținut premiul Best Visuals și a câștigat competiția Nordic Game Discovery, organizată de una din cele mai importante conferințe de gamedev din lume.

Raiders Of The Lost Island, creație a lui Alexandru Simion, este un joc de PC pentru maxim patru prieteni. Ei trebuie să exploreze o insulă care se scufundă, amenințată constant de valuri din ce în ce mai mari. Jucătorii trebuie să adune resursele necesare pentru a construi o barcă și să se salveze. Pe insulă se găsesc o mulțime de resurse: bănuți de aur, pietre prețioase și cele mai scumpe diamante. Aceste tentații vor pune la test prietenia celor patru exploratori, deoarece chiar dacă cei patru reușesc să plece de pe insulă, cel care este cel mai bogat va avea titlul de conducător al grupului.

YAGA, dezvoltat de Breadcrumbs Interactive, este un joc de acțiune de tip RPG cu elemente inspirate din folclor. Personajul principal este un fierar care este trimis într-o serie de provocări de către un rege invidios. Personajul trebuie să treacă de toate obstacolele întâlnite pe drumul prin lumea plină de credințe păgâne, superstiții, creaturi și spirite din mitologia și folclorul Europei de Est. În tot acest timp, trebuie să aibă grijă și de reputația lui și să își îmbunătățească arsenalul de arme și unelte din atelierul propriu.

Ambele jocuri vor fi lansate pe parcursul anului viitor.

În cadrul Indie Expo au fost prezente, pe lângă cele două jocuri premiate, și următoarele studiouri cu ale lor creații: Unbound (Alien Pixel Studios/SquareHeads Games), joc nominalizat la categoria Game Design, Interrogation (Critique Gaming), Airframe (Omnidream Creations), The Mirror Circle (Big Blue Studios), Second Hand: Frankie’s Revenge (Rikodu), joc nominalizat la categoriile Game Design și Best Game of the Show, Rumble League (Lorraine), Gray Dawn (Interactive Stone), joc nominalizat la categoriile Best Visuals și Best Game of the Show, Historian (Sadpaw), Gorescript (Amused Sloth), Roam the World (Gravity Pixels), Boom Squad (PVP Studio), Azuran Tales: The Outpost (Tiny Trinket Games), Battle Storm (Beeast Games, Republica Moldova), Fear Land (Horia Poradici), Gibbous: A Cthulhu Adventure (Stuck in a Attic), joc nominalizat la categoria Best Visuals, MMA Rivals (Eskape2Play, Bulgaria), Marble Land (Devious Tech).

A doua ediție a DEV.PLAY a avut loc pe 11-12 septembrie 2017 la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City și a strâns aproximativ 430 de invitați din România și străinătate. DEV.PLAY este conferința industriei de game development din Europa de Est, organizată de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România). Ediția din acest a venit cu multe oportunități pentru dezolvatorii indie și cu o serie de speakeri internaționali aflați în premieră în țara noastră. Mai multe detalii despre DEV.PLAY 2017 by RGDA se găsesc aici.