Grupul Bobnet lansează în România la Pitești fabrica Bob IoT Enterprise, ce va produce dispozitive de tip Internet of Things (IoT).

Cu o investiție de 10 milioane euro ce urmează a fi alocată pe următorii ani, compania are ca obiectiv comercializarea a peste 200.000 de dispozitive IoT care vor revoluționa comerțul de proximitate.

Bob IoT Enterprise va asigura fabricarea la nivel industrial a unei game variate de dispozitive IoT pentru retail-ul automatizat și logistică inteligentă, cum ar fi magazine, restaurante sau depozite logistice autonome, complet automatizate.

Odată validată în proiectul Bob Concierge, aceasta tehnologie va oferită acum pe piață terților ca soluție independentă.

Dispozitivele construite de Bob IoT Enterprise sunt concepute cu un sistem de operare bazat pe o tehnologie IoT în Cloud care poate fi aplicată, scalată și personalizată pentru diferite industrii și necesități de business, atât în companii mici, cât și la rețele mari de retail.

Utilizarea aparatelor Bob IoT Enterprise în ecosistemul Cloud IoT va reprezenta o diferențiere tehnologică importantă față de alte soluții de pe piață, asigurând disponibilitate 24/7, conectivitate în timp real, securitate înaltă și putere avansată de procesare.

Fabrica Bob IoT Enterprise produce deja dispozitivele Bob Concierge.

În prezent, aceasta ocupă o suprafață de peste 2.000 mp și are comenzi pentru mai mult de 400 de astfel de dispozitive. Investiția totală în proiect va fi între 5 și 10 milioane euro, adaptabil volumelor de producție, bugetul urmând să fie alocat în etape, în funcție de volumul de activitate, și va crește treptat în funcție de evoluția numărului de comenzi în regiune. Astfel, fabrica Bob IoT Enterprise a fost concepută să opereze în mod flexibil.

”Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40 mii de dispozitive anual, iar numărul angajaților estimăm că va atinge câteva sute. Geografia de exporturi va cuprinde practic toate țările europene, inclusiv a Europei de Est. Nu excludem și exporturi în afara Europei.”, a declarat Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise.

Dispozitivele produse de Bob IoT Enterprise vor fi instalate de către clienți retaileri în rețetele care vor fi dirijate de grupul Bobnet din cloud, permițând funcții de comercializare a produselor alimentare și celor de prima necesitate, precum și funcții de logistică.

”Activitatea noastra nu este limitată de producerea dispozitivelor pentru grupul Bobnet. Planificăm să executăm comenzile pentru proiectarea și producerea altor dispozitive IoT conform cererii pieței europene, inclusiv dispozitive IoT de logistică complexe.”, a explicat Darius Mihalcea.

Startup-ul românesc Bob Concierge, lansat de Grupul Bobnet, este ro rețea națională de dispozitive automatizate, care asigură accesul rapid la produse și servicii, în complexele rezidențiale, fiind primul produs al companiei care beneficiază de sistemul de logistică inteligentă.

Prin rețeaua Bob Concierge, locatarii au posibilitatea inclusiv de a recepționa colete, fără a fi nevoiți să aștepte curierul, sau de a-și lăsa hainele la curățătorie.