”Ne dorim foarte mult să organizăm Comic Con în 2021 si să recreăm împreună atmosfera fantastică din anii trecuți, adaptându-ne la restricțiile și limitările în vigoare la momentul respectiv”, spun organizatorii unuia dintre cele mai mari evenimente pentru pasionații de filme, seriale, benzi desenate, {{gaming[30]}} din estul Europei.

”Din păcate, în acest moment nu există un set de norme clare și predictibile pentru a organiza Comic Con. Astfel, singura variantă pentru a progresa cu planificarea evenimentului, astfel încât acesta să poată avea loc, este să avem în vedere un plan flexibil care să se adapteze rapid în funcție de normele impuse de autorități”, completează aceștia.

Astfel, organizatorii East European Comic Con au pus pe hârtie 3 scenarii posibile pentru ediția din 2021, doar unul dintre ele urmând să fie implementat.

”Spre exemplu, dacă primul plan prezentat devine aplicabil (organizarea a două evenimente în luna August), atunci nu vom organiza niciun alt Comic Con în 2021”, spun aceștia.

Primul plan flexibil vizează organizarea a 2 evenimente, cu sesiuni care nu vor depăși 4-5 ore și pauze de 90 de minute pentru a permite eliberarea locației și dezinfectarea spațiilor. Sesiunile vor avea un număr limitat de persoane, iar cele 4-5 ore vor reduce riscul de infectare printr-o interacțiune scăzută a publicului.

Primul eveniment va fi Comic Con Expo Market 26 - 27 august, care nu va include scena, concursuri sau panels (sesiuni de întrebări și răspunsuri cu invitații).

Comic Con Expo Market va avea 3 sesiuni, Joi 26 august 16:00 - 20:00; Vineri 12:00 - 16:00 și 17:30 - 21:30.

Al doilea eveniment va fi Comic Con Summer Limited Edition 28 - 29 august structurat astfel: fiecare zi va fi împărțită în 2 sesiuni 09:30 - 14:30 și 16:00 - 21:00. Acesta din urmă va avea componentă de standuri, scenă și zona actorilor.

Al doilea sceniu la care s-au gândit organizatorii East European Comic Con, în cazul în care măsurile autorităților nu vor face posibilă organizarea evenimentelor din august, ia în calcul organizarea evenimentul la Cluj-Napoca în perioada 15-17 octombrie.

”De ce nu în București? Din păcate, organizarea la București nu este posibilă în perioada 1 septembrie - 1 decembrie, la Romexpo, pavilioanele B1-B2 fiind ocupate”, explică aceștia.

Dacă nici planul 1 și nici planul 2 nu sunt posibile, atunci cel de-a treilea scenariu posibil pentru organizarea East European Comic Con în 2021 este susținerea evenimentului pe modelul celui din august, însă în luna decembrie.

”Așadar, vom avea două evenimente: Comic Con Winter Expo Market 3 - 4 Decembrie și Comic Con Winter Limited Edition 5 - 6 decembrie”, adaugă organizatorii East European Comic Con.

East European Comic Con 2021: aare sunt limitările și restricțiile posibile ale evenimentului?

Numărul de persoane va fi limitat la maximum 5000 de persoane (inclusiv persoanele din staff, expozanți și voluntari).

Accesul se va face pe baza pre-înregistrării biletului și, în funcție de normele în vigoare, asta poate însemna pe bază de certificat de vaccinare, test RT-PCR, test rapid antigen.

Masca este foarte posibil să fie obligatorie în spațiul din interior. Organizatorii recomandă purtarea ei indiferent dacă acesta va fi sau nu obligatorie, însă obligativitatea purtării măști va fi valabilă doar dacă legea o va cere.

Zonele de Alimentație vor funcționa numai în exterior, astfel consumul de produse alimentare nu va fi posibil în interior.

Exista posibilitatea unor restricții suplimentare care vor fi comunicate ulterior, dar exista și posibilitatea există și posibilitatea relaxării unor restricții.

Care sunt măsurile pe care le-au luat organizatorii evenimentului?

 • Amplasarea soluțiilor pentru dezinfectare în incinta evenimentului.
 • Sesiunile de 4-5 ore și limitarea numărului de vizitatori.
 • Personalul evenimentului va fi vaccinat cu ambele doze cu cel puțin 12 zile înainte de eveniment.
 • Culoarele dintre standurile expoziționale au fost mărite la o lățime de 7-8 metri.
 • Pauze de 90 de minute între sesiuni, necesare pentru a dezinfecta zonele comune ale evenimentului.

Dețin un bilet la East European Comic Con 2021, ce pot sa fac cu el?

 • Poți păstra biletul pentru unul din evenimentele din 2022 (București și Cluj-Napoca).
 • Platforma va fi disponibilă online până la finalul săptămânii viitoare.
 • Dacă ai un abonament și dorești să participi la Limited Edition și/sau Expo Market, vom pune la dispoziție o platformă în care vei putea selecta o sesiune pentru fiecare zi pentru care deții abonament.
 • Poți să te pre-înregistrezi pentru evenimentul din august. Dacă deții un bilet de o zi vei alege sesiunea la care dorești să participi. Dacă deții un abonament, vei alege o sesiune în fiecare zi.
 • Dacă ai bilet pentru o zi de eveniment, va trebui să alegi în platformă una cele două sesiuni din acea zi la care dorești să participi.
 • Poți opta pentru produse Comic Con din magazinul online care va fi lansat în maximum 2 săptămâni.
 • Poți opta pentru restituirea sumei la 2 săptămâni după ce unul din evenimentele din 2021 are loc.

Ce trebuie să înțeleagă publicul?

Dacă achiziționezi un bilet, suma e posibil să rămână blocată până la organizarea primului eveniment.

Este posibil ca cei nevaccinati să poată participa la sesiuni de fotografii cu unul din actorii prezenți, fără mască, dar cu plexiglas între aceștia după modelul din 2020 de la Austria Comic Con. Este posibil ca cei vaccinați să poată participa la sesiuni normale. Vom apela la această măsură numai dacă invitatul o solicită sau legislația o va impune.

Comic Con Expo Market 26 - 27 August:

Joi 26 August: 16:00 - 20:00

Vineri 27 August *Sesiunea 1: 12:00 - 16:00

Vineri 27 August *Sesiunea 2: 17:30 - 21:30

Comic Con Summer Limited Edition 28 - 29 August:

Sâmbătă 28 August Sesiunea 1: 09:30 - 14:30

Sâmbătă 28 August Sesiunea 2: 16:00 - 21:00

Duminică 29 August Sesiunea 1: 09:30 - 14:30

Duminică 29 August Sesiunea 2: 16:00 - 21:00

Transylvania Comic Con 15-17 Oct 2021:

Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna August va fi amânat.

Comic Con Winter Expo Market 3 - 4 Decembrie:

Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna August și Octombrie vor fi amânate.

Comic Con Limited Winter Edition 5 - 6 Decembrie:

Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna August și Octombrie vor fi amânate.