Conform lbcnews.co.uk, Cambridge va deveni prima instituție britanică de învățămânet care mută cu totul cursurile online. Momentan, deadline-ul va fi vara lui 2021.

„Din cauza măsurilor de distanțare necesare, Universitatea a decis că nu vor mai fi cursuri face-to-face în următorul an academic”, au spus reprezentanții Cambridge.

Nu toate lucrurile vor fi ținute de la distanță. Cursurile vor fi online, inclusiv prin livestreaming. Cu toate acestea, seminariile, workshop-urile și grupurile de învățare cu număr redus de persoane vor exista în continuare.

Planurile au fost făcute pentru tot anul academic, pentru a facilita planificarea mai ușoară, dar pot fi schimbate dacă situația se va îmbunătăți, iar sfaturile Guvernului se vor modifica. Pe lângă Universitatea Cambridge, University of Manchester a anunțat momentan că toate cursurile de toamnă vor fi online.

La începutul pandemiei, editura Cambridge University Press a oferit și manuale gratuit online pentru toată lumea, ca să poată învăța mai ușor în timpul pandemiei.

Articolul complet poate fi văzut aici, pe LBC News.