Ulterior, reprezentanții companiilor vor participa la Demo Day, pe 29 noiembrie, unde își vor prezenta ideile de business în fața investitorilor, într-un format extins.

Cele 10 firme din grupa Scaleups care vor intra în Elevator Pitch sunt:

  • NEWCAR4FUTURE, un start-up cu sediul în Cluj-Napoca, creează un produs unic pentru piața automotive românească, printr-un proces intens de cercetare, inovare și dezvoltare, privind vehiculele electrice și integrarea acestora în rețelele electrice inteligente cu ajutorul unei echipe de profesioniști.
  • Gekka, unul dintre cei mai cunoscuți producători de mangal și cărbuni din România. Prin capacitatea de producție si prin technologii inovative, compania își propune să susțină tranziția de la economia bazată pe resurse fosile, spre economia bazată pe materiale bio și regenerabile.
  • Softlead, a cincea companie românească prezentă în cadrul competiției, este platforma lider de piață, ce ajută companiile să afle gradul de digitalizare și să aleagă soluțiile software potrivite, pe baza ADN-ului Digital (specificul industriei, mărimea companiei, obiectivele și nevoile de business, etc.).
  • Data Privacy Manager, o companie de tehnologie cu sediul în Croația, care oferă clienților tehnologia necesară pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a reveni mai repede la rutina zilnică după un accident sau o defecțiune a vehiculului.
  • Axigen Messaging, furnizor independent de software, dezvoltă software-ul de server Axigen ce oferă furnizorilor de servicii de gazduire email posibilitatea de a crea și oferii servicii premium cliențiilor lor.
  • Carfix, ecosistemul digital care ajută companiile sau șoferii să rezolve toate problemele sau procesele legate de mașină și mobilitate, în câteva minute, eliminând amenzile costisitoare pentru inspecțiile expirate, taxele neplătite, erorile umane și procedurile greoaie pe hârtie, pentru activitati de asigurare / daune, finanțare, vânzare mașini sau repararea și întreținerea acestora, reducând emisiile de carbon și oferindu-ti timp doar pentru călătoriile care contează.
  • Crave Bespoke Nutrition, o altă companie cu sediul în București, România, ce folosește algoritmi avansați pentru a construi un plan alimentar complet personalizat și recomandări individuale pentru a îmbunătăți sănătatea metabolica prin recomandări de nutritie și mișcare blanda, personalizate.
  • Autowass Manager, sistemul complet de tip Marketplace care acoperă complet segmentele cererii și ofertei din industria auto, permite lansarea de licitații și oferă sisteme de management pentru proprietarii auto si afacerile din industrie.''.
  • Movcar este alternativa digitală - la mementourile calendaristice și foile de calcul - concepută pentru a păstra activele flotei, documentele, costurile, asigurările și multe altele într-un singur loc, simplificând viața șoferilor și proprietarilor de vehicule. Ușor de utilizat și economisind costuri, pe web și pe mobil. Pentru persoane fizice și companii.
  • Ecap Manager SRL, cu sediul în Suceava, oferă soluții de automatizare completă a operațiunilor de ecommerce, prin care susține procesul de digitalizare a companiilor, oferind sprijin în creșterea productivității și scăderea considerabilă a costurilor operaționale.

„Prin InnovX-BCR urmărim să le oferim antreprenorilor încrederea că visurile și ambițiile lor pot deveni realitate. Programele pentru afaceri scaleup ajută companiile de tehnologie din România și Europa de Est să aibă acces la expertiza, resursele și curajul de care au nevoie pentru a-și extinde afacerea la nivel internațional, și le susțin să găsească clienții și investitorii potriviți. După etapa de pre-accelerare, Elevator Pitch este o oportunitate de învățare și transfer de know-how care-i va ajuta pe antreprenori să-și maximizeze apoi șansele de succes în fața investitorilor.a declarat Sergiu Manea, CEO BCR și președintele juriului Elevator Pitch.

Pe 16 noiembrie, în cadrul Elevator Pitch, concurenții vor fi evaluați și îndrumați de un juriu format din Sergiu Manea, CEO BCR, Thomas Kolarik, COO BCR, Anca Gherasim, Managing Director Erste Group Procurement Romania, Sorin Visan, Director Executiv IT Solutions BCR, Vlad Vitcu, CEO BCR Leasing, Cristian Pascu, Șef Departament Institutii Financiare BCR.

Acestora li se vor alătura partenerii Alexandru Mihailciuc, Global Head of Pre-Sales - Robotic Process Automation UiPath, Dorin Preda, Group Executive Director Medlife, Virgil Soncutean, CEO Allianz Insurance, Andrei Andreescu, CFO and Administrator IBM Romania & Moldova, Raluca Popa, Partener Ernst & Young, Vasile Varvaroi, General Manager Cargill, Nazmi Çağlar Bölük, General Manager Euroweb Romania.

Runda de competiție pentru absovenții Grupei Scaleups urmează etapei de Bootcamp din cadrul InnovX, unde atât startup-urile, cât și afacerile scaleup, au beneficiat de sprijin pentru a-și îmbunătăți strategiile de business.

Anterior acestei etape din grupa de scaleups, pe 15 iunie, 10 startup-uri și-au prezentat afacerile în cadrul celei cea de-a 10-a ediții InnovX-BCR Demo Day, sub umbrela conceptului "Startup Alliance - Article 5". Câștigătorii celei de-a 10-a ediții Synaptiq.io, Prime Dash și Quick Legal, au primit pachete Platinum, Gold și Silver, ce le vor permite participarea la Startup Grind Global Conference 2023, din Silicon Valley.

Cum s-a desfășurat InnovX - BCR 60" Elevator Pitch puteți vedea în videoul de mai jos, înregistrarea evenimentului live la care cele 10 startup-uri și-au ținut pitchul în 60 de secunde: