Unul dintre acești specialiști pe care i-ai putea aborda este Fabiola Nica. Fabiola este unul dintre consultanții în business pe care îi regăsești pe BizTool.ro și te poate îndruma pe drumul antreprenoriatului, având o experiență vastă în marketing, vânzări, people și project management.

De altfel, pe BizTool.ro, proiect powered by start-up.ro, poți să găsești un specialist, ori poți deveni chiar tu specialist și să le oferi din experiența ta celor care își construiesc acum afacerea. BizTool.ro face curat în toate căutările pe care le faci pe Google după un specialist în grafică, în marketing, după un avocat bun, sau după un consultant care să poată evalua și furniza posibile soluții pentru diferite ipostaze ale afacerii.

Am adus alături de noi pe BizTool.ro câțiva specialiști cunoscuți în domeniile lor de activitate. Alături de ei am creat un loc unde să găsiți resursele necesare pentru a vă pune pe picioare firma, dar și unde veți beneficia de puterea și cunoștințele comunității.

Butonul "Vreau să ofer consultanță!" de pe BizTool.ro deschide calea specialiștilor pentru a fi listați în cel mai scurt timp pe marketplace-ul de servicii oferit de către start-up.ro.

Fabiola Nica - life and business coach

Fabiola Nica are o experiență de peste 16 ani în marketing, sales, people și project management. Spune că a fost mereu interesată de autodezvoltare, drept urmare a testat și a învățat mai multe modele. Însă, de departe, coachingul-ul a funcționat cel mai bine, atât din perspectiva clientului, cât și ca abordare de transformare de echipe și persoane în proiectele în care a fost implicată.

Cred în potențialul oamenilor de a face ce își doresc și de a ajunge acolo unde vor prin propriile resurse, în libertate, onestitate și îmbunătățire continuă pentru a-ți găsi menirea în viață.

Ea își amintește cum, la o ieșire cu colegii, după câțiva ani de la absolvirea MBA-ului, a descoperit că un coleg era partener într-o școală de coaching certificată și acreditată. Și-a dorit să afle mai multe detalii, a fost invitată la câteva workshopuri pe care le avea în derulare la școală și apoi a decis că vrea să învețe să fie coach. În esență, să-i antreneze pe oamenii de business care au nevoie de ajutor. Ulterior, s-a certificat și internațional ca ACC (Associate Certified Coach), la International Coaching Federation.

„Pentru că sunt o persoană care în mod natural concentrează oamenii pe acțiune, pentru ca proiectele și lucrurile să se întâmple, iar coaching-ul este acțiune, am avut de la început convingerea că-i pot sprijini pe cei care vor să ajungă la cea mai bună versiune a lor pe plan profesional sau personal”, afirmă ea.

Fabiola a ales să lucreze în acest domeniu, pentru că, spune ea, nu poți oferi ceea ce nu ai. Așa că și-a lucrat, prin coaching și autocoaching, blocajele - ca de exemplu, convingeri ascunse, organizare și prioritizare, descoperirea scopului, motivarea echipelor, comunicarea eficientă, diverse frici, eliminarea anumitor obiceiuri, „rezultatul fiind o persoană echilibrată, empatică, care știe să îi asculte pe ceilalți fără să îi judece, care a descoperit bucuria și satisfacția de a-i ajuta pe oameni să ajungă la performanțe personale și profesionale”.

Ea continuă și spune că prin coaching a realizat că fiecare dintre noi avem deja în noi tot ce ne trebuie, toate resursele necesare ca să ajungem unde vrem, ca să devenim cine vrem. Fabiola a ales acest drum tocmai pentru a-i sprijini și pe alții să vadă toată perspectivele, să-și conștientizeze și să folosească toate resursele, să depășească obstacolele pentru a deveni campioni în viața lor profesională sau personală.

De ce au nevoie antreprenorii de coaching

În opinia ei, coaching-ul este un instrument foarte puternic și util, iar pentru un antreprenor, poate fi cheia succesului. „Coach-ul este ca un antrenor sportiv - te ține concentrat în joc și pe acțiune, te ajută să vezi toate perspectivele unei situații, astfel încât să o alegi pe cea care te aduce mai aproape de scopul tău, te ajută să îți conștientizezi toate punctele forțe și să le folosești în business-ul tău, să-ți depășești barierele și să scapi de obiceiurile neproductive.”

Ea vede antreprenoriatul ca fiind ca un rollercoaster, cu suișuri și coborâșuri, dar coaching-ul te ajută să-ți dozezi energia pentru aceste momente, să ai un back-up plan pentru perioadele în care lucrurile nu funcționează așa cum îți dorești.

Coaching-ul te ajută să prioritizezi acțiunile, ceea ce în antreprenoriat poate face diferența între succes și amânarea acestuia, și să menții un echilibru între viața personală și cea profesională - dacă lucrurile nu sunt în echilibru pe toate planurile, nu vei putea fi eficient pe termen lung.

Fabiola este de părere că un antreprenor are nevoie de încredere, care poate fi dificil de menținut în mod constant, iar coaching-ul îl sprijină să facă acest lucru, să aibă experiențe de învățare din fiecare situație prin care trece, fie ea pozitivă sau negativă.

În ceea ce privește provocările în afaceri, ea spune că antreprenorilor din România le lipsește un cadru legislativ benefic, sistem de educație practic în care să se pună accent pe educația comercială și economica, precum și conectarea cu alți antreprenori pentru schimb de informații și metode.

BizTool.ro - coaching

Așa cum spuneam la început, Fabiola Nica este unul dintre specialiștii în coaching de pe platforma de servicii BizTool.ro, alături de alți specialiști în marketing, comunicare, juridic sau programare. Ceea ce poate ea oferi prin serviciile sale este coaching individual și de echipă.

Câteva exemple de situații pe care le-a lucrat cu succes cu alți antreprenori și nu numai sunt următoarele: planificare și back-up, organizare și prioritizare, echilibru între viața profesională și cea personală, încredere, depășirea fricii de eșec, acceptarea și învățarea din greșeli, depășirea disconfortului/ fricii de networking și contact cu publicul, motivarea și organizarea echipelor, comunicare și limbaj adaptat, focus, orientarea către acțiune.

BizTool.ro este o platformă care nu doar ajută antreprenorii să-și găsească un specialist care să-l ajute în dezvoltarea afacerii, dar are și scopul de a construi o comunitate, pentru că, așa cum spune și Fabiola, când conduci un business, dacă ești suficient de deschis și concentrat, te poți inspira de oriunde. „Comunitatea te ajută cu feedback, îți crește reputația, te ajută să înveți din erori, să descoperi metode și instrumente, să faci conexiuni care te pot ajuta.”

Fabiola este de părere că toți suntem datori să dăm înapoi ceva societății care ne-a ajutat să ne formăm și cu toții ne suntem datori nouă înșine să evoluăm, să devenim mai buni în fiecare zi. „Comunitatea m-a ajutat să evoluez, să descopăr metode și instrumente să pot face acest lucru, să construiesc servicii care răspund nevoilor ei, cu feedback și creșterea reputației”, adaugă ea.

În ceea ce privește comunitatea de pe BizTool.ro, Fabiola că, pentru a-ți crește notorietatea, ai nevoie să ajungi la publicul /clientul tău țintă. „Dacă faci acest lucru singur, poate dura mai mult, însă cu ajutorul Biztool.ro poți avea o expunere mai mare, ajungi pe mai multe canale la cei cărora te adresezi”, conchide ea.

Am mai povestit despre BizTool.ro și aici:

BizTool.ro: Lavinia Iancu, specialistul care te ajută să ai un brand puternic

Diana Seceleanu, consultantul PR care te ajută să te promovezi în presă

BizTool.ro: Mădălina Hodorog, consultantul care te ajută să organizezi haosul în business

Gabriela Bejan, omul de Marketing, priceput la scris și la vorbe: ”construiește planificat, cu obiective clare în minte”

BizTool.ro: Alexandra, artistul care-ți va face logo-uri memorabile

Ana-Maria Udriște, avocatul care face Dreptul să fie simplu și-ți explică de ce ai nevoie să planifici pe termen lung

BizTool.ro – Toma Grozăvescu, omul de marketing care folosește tehnici folosite de Facebook și Uber ca să-ți crească business-ul

BizTool.ro: Călin Biriș, specialistul în marketing care te ajută să aduci pe piață o companie relevantă

BizTool.ro: George Diță, specialistul care te ajută să miști piesele business-ului ca într-un joc LEGO