Echipa Fagura anunță două lansări care vor ajuta la dezvoltarea platformei: Secondary Market și aplicațiile mobile.

Secondary Market este o piață secundară dedicată investitorilor, care doresc să facă exit sau să își crească mai rapid portofoliul de investiții.

Iar pentru gestionarea mai simplă a investițiilor, startup-ul va lansa în curand și aplicațiile mobile Fagura (pentru iOS și Android), instrumentul care va aduce investițiile și mai aproape, și mai accesibile, la un click distanță de pe telefonul mobil.

”Lansările pe Fagura vor continua. Vara începe cu credite pentru IMM & Startups și continuă cu alte proiecte ambițioase. Suntem în proces de licențiere în România ca să deschidem platforma și pentru finanțarea antreprenorilor din România. Ne propunem să dezvoltăm un community digital bank, creat pentru a facilita accesul la finanțare pentru Europa de Est și investiții pentru cei din diasporă”, Tudor Darie, CEO Fagura.

Fagura.com este prima platformă de P2P lending (investiții alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia și lansată la etapa de test în Republica Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă.

Comunitatea Fagura numără peste 800 de investitori și 1200 de împrumutați, cu un proces de de accesare a unui împrumut sau investiție 100% online.

La finalul lunii februarie, fintech-ul Fagura din Republica Moldova câștiga grupa Scaleups la InnovX-BCR, după ce, la mijlocul lunii ianuarie atrăsese o nouă investiție în valoare de 100.000 de euro de la V7 Capital, un startup studio din România.

În 2021, Fagura a atras o investiție de 340.000 de euro prin Seedrs.com, o platformă de crowd investing din Londra, pentru a pregăti și lansa platforma în Uniunea Europeană.