Jocul Bad News are ca scop transformarea jucătorilor în ”moguli ai dezinformării și ai știrilor false”. De fapt, prin parcurgerea lui, utilizatorii aplică tactici folosite de persoanele rău-intenționate în viața de zi cu zi și ajung să înțeleagă mecanismele din spatele acestui joc.

”Ideea este că, odată ce ai văzut aceste tactici și le-ai folosit în joc, ți se creează o imunitate la acest fenomen. Vrem ca publicul să înțeleagă ce fac acești oameni, punându-i în pielea lor”, a declarat Sander van der Linden, pentru Guardian.

Jocul Bad News se învârte în jurul platformei de social media Twitter, iar utilizatorii trebuie să adune cât mai mulți utilizatori, prin tehnici de manipulare și distorsionând adevărul. Noi am ajuns pe la final și am aflat că, pentru a-ți creea un imperiu din Fake News trebuie să știi cum să dai la sentiment, cum să semeni îndoială, cum să distragi atenția atunci când ești prins cu minciuna.

Pe parcursul jocului, înveți șase strategii și primești medalii pentru fiecare. În cazul în care simți vreo urmă de rușine, Bad News îți reamintește că trebuie să renunți la astfel de atitudini dacă vrei să devii o voce importantă în epoca postadevărului.

Jocul este disponibil gratuit aici și poți completa și un formular care îi va ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai multe despre fenomenul fake news.