Termenul limită de depunere a cererii pentru pre-acceleratorul originar din Silicon Valley este 11 noiembrie 2018. Aceasta este data la care seria anului 2018 de evenimente informative despre teme relevante antreprenoriatului ajunge la sfârșit.

Founder Institute este un program de lansare de startup-uri din California, care s-a extins în mai mult de 180 de orașe din întreaga lume, venind pentru prima oară la București în 2017. Programul vizează fondatorii aspiranți ce au o idee de business, dar nu neapărat mai mult de atât (în ciclul de viață de lansare al unui startup, decizia de a intra in programul Founder Institute ar putea veni după un weekend de hackathon de succes, dar înainte de a bate la ușa unui accelerator mare, cum ar fi Y Combinator sau Techstars).

Absolvenții programului contribuie cu 4% din capitalul propriu al firmei la un așa numit bazin de lichiditate ale cărui resurse agregate se împart între Founder Institute, mentorii locali ai programului și între ceilalți membri ai cohortei.

Directorul executiv al Founder Institute România, Alex Dascălu, spune că acest model de compensare unic ajută la împărțirea participatiunilor la un starup aflat la început de drum și, în același timp, reduce atitudinea concurențială neconstructivă.

Înainte de începerea ultimului program al anului, cohorta locală a găzduit o serie de evenimente publice în diferite spații de lucru din București.

Toate sesiunile programului au loc după orele de lucru, antreprenorii care doresc să participe la acest program fiind stimulați să o facă fără a lipsi de la jobul de zi cu zi.

De asemenea, puteți naviga în curriculum-ul programului, care acoperă toate aspectele relevante și critice ale procesului de formare și lansare a unui startup, de la validarea ideii până la problemele juridice, la modelele de venit, aici.

Cea mai nouă sesiune a programului Founder Institute Bucharest începe pe 20 noiembrie 2018 și durează până la 3 martie 2019. Costul participării se ridică la 599 de dolari.

Programul este coordonat de Alex Dascălu, cu o carieră în funcții executive în cadrul unor corporații cu prezență globală, și Matei Dumitrescu, unul dintre cei mai cunoscuți mentori și angel investors de la noi, vice-președinte al Techangels. Alături de ei sunt peste 50 de mentori de nivel CEO, sau fondatori ai unor companii de succes.

Oricine este interesat să lanseze un startup se poate adresa echipei Founder Institute din București la adresa https://fi.co/apply/bucharest. Termenul limită de depunere a cererilor de participare la 11 noiembrie 2018.

Founder Institute București - curiculă actualizată

Founder Institute este un program care se concentrează în primul rând pe oameni și în faza a doua, pe idei, care acceptă fondatori care pe perioada desfășurării programului să fie și angajați și care, ca și garanție a dedicării tuturor celor implicați, oferă un sistem unic de împărțire a capitalului (equity sharing) cu toți participanții din program.

Absolvenții Founder Institute includ companii de top de pe 6 continente, ce au o creștere fulminantă, precum Udemy, Realty Mogul, Itembase, goplaceit, Appota.

Acest al doilea capitol al programului oferit de Founder Institute va include o nouă curiculă actualizată, care va răspunde și mai bine atât nevoilor fondatorilor avansați (etapa MVP), precum și noilor antreprenori la aflați în faza incipientă de lansare a unei noi afaceri bazate pe o idee încă nevalidată. Această actualizare este rezultatul unui proiect lansat anul acesta în colaborare cu sute de antreprenori de succes din întreaga lume.

Anul trecut, am scris pe larg despre lansarea Founder Institute în România într-un interviu cu Peter Barta, unul dintre cei care au adus acest program la nivel local.

Totodată, U.S. Commercial Service of the U.S. Embassy in Bucharest, în parteneriat cu Founder Instititute Bucharest, caută startup-uri tech pentru a le facilita participarea la ediția din 2019 a târgului de electronice CES (Consumer Electronics Show) din Las Vegas, eveniment care are loc între 8 și 11 ianuarie 2019.