Techcelerator NEXT Fintech

NEXT Fintech, un program de bootcamp-uri și workshop-uri ce oferă mentorat start-up-urilor, pornind de la customer discovery, identificarea și înțelegerea pieței vizate și până la realizarea de parteneriate comerciale și atragerea de finanțări startup-urilor fintech și SaaS, este la a doua ediție.

Înscrierile sunt deschise până pe data de 20 ianuarie 2022 și pot fi făcute aici.

În cazul în care te gândești că este un program bun pentru startup-ul tău, trebuie să iei în considerare faptul că vor fi selectate pana la 10 startup-uri Fintech și SaaS aflate în creștere, cu MVP gata de lansare sau în faza de testare beta. Startup-urile trebuie să prezinte produse digitale fezabile, cu o nevoie validată pe piață și potențial de extindere rapidă pe piețele internaționale.

Detalii despre programul Techcelerator NEXT Fintech poți afla aici.

InnovX-BCR

Acceleratorul InnovX-BCR este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii.

În cadrul programului se pot înscrie business-uri pentru 3 grupe:

Startups - formată din firme cu cifra de afaceri sau finanțare atrasă între 500.000 de euro și un milion de euro.

Grinders - startup-uri cu cifra de afaceri sau finanțare atrasă între 50.000 și 500.000 de euro.

Scaaleups – business-uri cu cifră de afaceri sau finanțare atrasă între 1 și 5 milioane de euro, care dezvoltă soluții și produse inovatoare din tehnologie.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Modex, Mindspace și ELITE. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

Citește pe start-up.ro de fiecare dată când se deschid înscrierile pentru grupele InnovX-BCR.

Finanțări și investiții în 2022 - Commons Accel

Commons Accel este un program de accelerare lansat în 2019, care își propune să contribuie la dezvoltarea startup-urilor regionale.

În acest moment sunt deschise înscrierile pentru cohorta cu numărul 6. Dacă vreți să vedeți cine au fost startup-urile care au trecut până acum prin program și care au primit finanțare, o puteți face aici.

În Commons Accel sunt implicați peste 80 de mentori și experți de top din diverse domenii de business, iar până în prezent, peste 150 de antreprenori au fost pregătiți în cadrul programului.

Totodată, din edițiile anterioare, peste 15 startup-uri au primit investiții și peste 30 de startup-uri au demonstrat o creștere sustenabilă.

Commons Accel se bucură de susținere celor mai importante organizații care investesc în ecosistemul de startup din România. În plus, echipa formată din profesioniști cu experiență internațională de business, accelerare și investiții, este gata să pregătească startup-urile printr-o curriculă modernă și eficientă.

Înscrierile pentru cohorta cu numărul 6 au fost deschise de pe data de 17 decembrie, și ar putea fi un program bun la care să te înscrii pentru a beneficia de workshopuri, traininguri, sprijinul mentorilor, acces la spațiul de birou și nu în ultimul rând de posibilitatea de a primi o finanțare pentru startup-ul tău.

Prezentarea programului și formularul de aplicare se găsesc pe http://commonsaccel.ro.

F&B Business Accelerator

F&B Business Accelerator este organizat de Hospitality Culture Institute. Programul va continua și în 2022 și va adăuga două noi verticale: servicii și tehnologie.

Următoarele două grupe organizate de F&B Business Accelerator se vor adresa conceptelor de servire a produselor, adică HoReCa (ianuarie - martie 2022) și startup-urilor de tehnologie pentru industria ospitalității (aprilie - iunie 2022). Mai multe informații găsiți aici.

Cea de-a treia ediție aduce a adus o experiență nouă de învățare și mai mult conținut educațional antreprenorial prin parteneriatul cu EA - The Entrepreneurship Academy, care a furnizat un curs condensat pentru participanții din accelerator.

Pe lângă finanțare, firmele și echipele care creează un model de business bazat pe produse alimentare au nevoie să înțeleagă care este piața potențială, cine este clientul ideal, cum și unde să-și vândă produsul și cum să-și organizeze distribuția.

Camerele de comerț bilaterale romano-britanice și româno-franceză vor susține workshopuri despre internaționalizare și despre oportunitățile pe care piețele externe le reprezintă pentru sectorul de producție românesc.

Macromex, unul dintre cei mai importanți distribuitori și producători la nivel național se alătură programului anul acesta și oferă posibilitatea unui startup să-și adauge produsul în oferta națională pentru un feedback direct de la cumpărători. În același timp, CEO-ul companiei, Albert Davidoglu, face parte din echipa de mentori ai programului.

Detalii despre prima cohortă dedicată sectorului produselor FMCG care include și o sesiune Pitching Day în fața fondurilor de investiții precum Global Millenial Capital din Dubai, PitchDrive din Belgia și Istanbul500 din Turcia, puteți afla aici.

Finanțări și investiții 2022 - Nextcelerator

Pe 20 decembrie, Agricover împreună cu SeedBlink și Microsoft anunțau lansarea Nextcelerator, un accelerator digital conceput pentru a ajuta startup-urile agritech aflate în stadiu incipient să sporească viteza inovației în sectorul agricol din Europa Centrală și de Est.

Nextcelerator - The Digital Agriculture Hub este deschis antreprenorilor din sectorul agritech cu un startup în stadiu incipient fondat în Europa Centrală și de Est, cu un MVP deja testat și planuri de scalare internațională.

Programul va folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilitatile și oportunitățile startup-urilor, iar apoi va implementa mecanisme de sprijin adecvate sub formă de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat, și înlesnirea accesului la fermieri profesioniști si jucători din agricultură.

Înscrierile pentru Nextcelerator sunt deschise până pe data de 11 februarie și pot fi făcute aici.

Scopul general al acestui program este de a dezvolta capacitatea startup-urilor și antreprenorilor din domeniul agriculturii care vor să se dezvolte pe piața din Europa Centrală și de Est, astfel încât aceștia să aibă un potențial mai mare de a genera venituri durabile și pentru a-i conecta cu parteneri de investiții care să le susțină viziunea.

Startup-urile selectate vor avea acces la patru sesiuni săptămânale de mentorat individual, concentrate pe abilitățile antreprenoriale, cum ar fi dezvoltarea unui model de afaceri, finanțarea unei afaceri și planificarea lansării, precum și o serie de masterclass-uri unice adaptate nevoilor startup-ului.

Detalii despre program puteți afla și din acest material.

Launch by How to Web

Prin Launch ai acces gratuit la toate resursele de care ai nevoie pentru a trece de la un produs la un startup de succes, precum și un program care îți ghidează eforturile în direcția potrivită și care te ajută să devii mai atrăgător în fața investitorilor și să reușești să faci rost de finanțare pentru startup. Detalii află chiar de pe site-ul programului.

Programul a fost lansat de How to Web, Google for Startups, BCR Social Finance și Orange România. Comunitatea Launch oferă fondatorilor acces gratuit la toate resursele de care au nevoie pentru a trece de la un produs la un startup de succes: expertiză, experiență, capital și proiecte pilot. Practic, comunitatea vrea să adune într-un singur loc resursele deja existente.

Informații despre Launch, ca să-ți dai seama dacă este programul potrivit pentru startup-ul tău, poți afla din acest material pe larg.

Innovation Labs

Innovation Labs este un program de incubare și accelerare pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători. Anual, Innovation Labs organizează o serie de hackathoane în orașe universitare, precum București, Cluj, Timișoara, Iași sau Sibiu, alegând echipe care intră mai apoi intră în programul de accelerare.

Innovation Labs este principalul program universitar de accelerare dedicat startup-urilor tehnice și are ca scop creșterea generațiilor tinere de noi antreprenori români și manageri de produse tehnice, prin crearea unui context actualizat de debutare, învățare și practică în mediul business.

Înscrierile sunt deschise studenților, tinerilor absolvenți și cercetătorilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs de tehnologie alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business.

Mai multe detalii despre evoluția programului Innovation Labs puteți afla din acest material, realizat cu Răzvan Rughiniș, Andreei Pitiș și Vladimir Oane, inițiatorii aceestuia.