Una dintre cele mai cool platforme pe care poți ajunge să câștigi niște bani extra aplicând pentru o varietate de mici proiecte este Fiverr, un marketplace pentru proiecte de freelancing, care se pot transforma chiar în afaceri mici. Recent, Fiverr a dat publicității câteva cifre și am putut afla că un freelancer și-a transformat munca de acolo într-una full time și a ajuns la venituri de 1 milion de dolari.

Am găsit și noi câteva proiecte bine plătite și interesante care te vor ajuta să faci bani din lipsa de timp și cunoștințe a altora. Acestea sunt disponibile pe serviciul Pro lansat de platforma de freelancing. Inițial, lumea își oferea pe Fiverr serviciile contra unei sume mai mult sau mai puțin modice (pornind de la 5 dolari – de unde și numele serviciului).

Afaceri mici - Video marketing: 300 – 18.000 dolari

Din datele Fiverr, cererea pentru servicii din zona de video a crescut fulminant între lunile martie 2017 și martie 2018. Astfel, comenzile pentru servicii video și de animație au crescut cu 58%, în timp ce, în cazul serviciilor de video marketing (unde intră cam tot de la crearea unor video-uri pentru produse, la promovarea lor pe platformele sociale – YouTube, Instagram, Facebook, Twitter), creșterea a fost de 111%.

În acest moment, serviciile de video marketing sunt cele mai bine plătite proiecte de freelancing de pe platformă, tarifele cerute variind între 300 și 18.000 de dolari pe proiect.

Realizare site-uri: 100 – 3.000 dolari

Cei care construiesc site-uri fac parte din a doua cea mai bine plătită categorie de proiecte de pe Fiverr. Aceste servicii se vând cu prețuri ce variază între 100 și 3.000 de dolari, în funcție de proiect. Serviciile de programare web și design pentru site-uri de vânzări online sunt printre cele mai căutate de pe marketplace. Freelancerii oferă servicii precum realizare de site-uri, customizare, instalare de teme și plugin-uri, backup, clonare și migrare de pe alte site-uri.

O bună parte dintre cei care își vând serviciile pe Fiverr au cunoștințe de Corel, JavaScript, CSS, Photoshop și transformă aceste lucruri în afaceri mici.

Dezvoltare aplicații mobile: 300 – 3.000 dolari

O altă zonă din care se pot câștiga bani frumos din lipsa de timp sau de cunoștințe a oamenilor este ce a dezvoltării de aplicații mobile. Proiectele de acest gen costă între 300 și 3.000 de dolari, iar freelancerii creează aplicații pentru iPhone, iPad, sau dispozitive cu Android. Totodată, aceștia mai pun la bătaie designul aplicațiilor, al iconilor, logo-urilor.

Dezvoltarea chatboților: 10 – 2.000 dolari

Dezvoltarea chatboților, adică crearea unor programe care au capacitatea de a simula o conversație cu oameni, vă poate aduce venituri care variază între 10 și 2.000 de dolari pe proiect. Chatboții sunt folosiți cu preponderență pe platforme precum Slack, Skype sau pe site-uri pe care se vând produse, ei având rolul de a interacționa cu vizitatorii.

Afaceri mici - Graphic design: 100 – 3.000 dolari

Domeniul designului grafic este, încă, una dintre cele mai căutate și bine plătite categorii de pe Fiverr. Unele dintre cele mai hot zone sunt cele de design web sau pentru aplicații mobile, sau deding pentru prezentări (template-uri).

Modelare 2D și 3D: 100 – 2.000 dolari

Modelarea este la fel de bine plătită pe Fiverr ca și celelalte categorii de mai sus, aici fiind incluse vizualizările de produse și modelele 3D ce variază de la mașini la clădiri.