Potrivit unui studiu Upwork, există 20 de skill-uri pe care freelancerii vor trebui să le aibă în viitor dacă vor dori să câștige mai mult. Să fii freelancer e complicat. Trebuie să îți găsești singuri clienți, să te asiguri că ai un cash flow pozitiv, că muncești cât trebuie și îți păstrezi libertatea. Practic, joburile de freelancer înseamnă să fii antreprenor pe cont propriu.

Noile date din Statele Unite arată că sunt joburi care se plătesc și cu 100 de dolari pe oră. Acest lucru înseamnă că lumea este în căutare foarte mare de specialiști și de consultanți. Pe măsură ce roboții vor înlocui muncile manuale, se vor căuta specialiști.

Practic, expertiza în inteligența artificială, programare sau cloud computing va fi la mare căutare. Dacă nu știi spre ce pasiuni să-l îndrepți spre copilul tău, consultă lista de mai jos.

Iată cele mai bune 20 de skill-uri care să-ți asigure un job de freelancer.

 1. Analiză de rețele
 2. Computer vision
 3. Chef.io
 4. Rețele neurale
 5. Firmware
 6. Prototipare hardware
 7. Cloud computing
 8. Dreptul proprietății intelectuale
 9. Drept comercial
 10. Dreptul confidențialității
 11. Analiză spațială
 12. Programare Apple Watch
 13. Development NetSuite
 14. Strategie de achiziție
 15. Programare de algoritmi
 16. Software debugging
 17. Procesarea semnalelor digitale
 18. Creație de versuri pentru reclame
 19. Procesarea limbajului natural
 20. Procesare de date

Joburi de acasă

Dacă mai ai și niște skill-uri cerute de piață poți foarte ușor să faci bani frumoși chiar din fața calculatorului. Am pus și noi pe listă câteva joburi pe care le poți face de acasă, atâta vreme cât ai un computer cu o conexiune la internet. Și, de ce nu, chiar să le transformi într-un startup.

Dezvoltator de aplicații & site-uri– poate deloc uimitor este una dintre cele mai rapide căi de a face bani online în ziua de azi și unul dintre cele mai populare joburi de acasă. Cei mai mulți developeri cer de la 75 de dolari pe oră pentru un proiect, iar firmele se bat pentru a pune mâna pe programatori talentați care pot duce la capăt munca.

Contabil – da, au cam trecut acele vremuri în care trebuia să te duci în biroul unui contabil pentru a-i cere să facă puțină lumină în finanțele tale. Acum cei care au afaceri au acces la acești specialiști în mediul online. Partea mai puțin bună, care te va costa ceva timp, bani și muncă: trebuie să știi contabilitate pentru a-ți putea vinde serviciile.

Citește lista completă de joburi de acasă pe care le poți face aici.