”Perioada prin care trecem acum este, pe lângă noul și imprevizibilul ei, fără dubiu, și o oportunitate de învățare. Întrebarea este dacă o vedem astfel sau nu. Fie că ne uităm cu mai mare atenție la ce contează cu adevărat pentru noi, pe plan personal, familial, profesional sau că ajungem să realizăm cât de puțin timp petreceam cu cei dragi, tot învățare se cheamă. Câștigători vor ieși, fără îndoială, cei care se adaptează "noului"”, spune Mirela Ursu.

Cu experiență solidă de peste 10 ani pe piața educațională, misiunea centrului este definită de tot ceea ce înseamnă limba engleză – pregătire prin cursuri de limba engleză pentru copii, adolescenți și adulți pentru orice nivel (începător – mediu – avansat), cursuri de pregătire pentru examenele Cambridge, IELTS, TOEFL și cursuri de engleză pentru zona de business/corporate.

”În contextul actual învățarea nu se poate opri, ba dimpotrivă. Astfel, am decis să rămânem alături de cursanții noștri cu același entuziasm, profesionalism și aceeași caldură și în mediul online. Întreaga echipă de la Centrul de limbă engleză Flying Colours s-a mobilizat pentru ca începând de luni, 23 martie, să aibă implementat modulul de continuare a cursurilor de engleză în online, urmând același program, aceleași manuale, menținând aceleași obiective și standarde de calitate, ca și în cazul cursurilor desfășurate în clasă. Credem că doar împreună și prin comunicare online constantă vom reuși să trecem cu bine de această perioadă. De aceea îi invităm pe copiii cadrelor medicale care sunt la datorie în spitale să participe în mod gratuit la cursurile de limba engleză online organizate de noi”, menționează fondatoarea centrului Flying Colours.

Înscrierile pentru cursurile de limba engleză oferite gratuit se pot face accesând acest link.

De ce au hotărât profesorii centrului Flying Colours să susțină cursurile de engleză online?

  • Păstrarea rutinelor cât mai mult posibil, mai ales în cazul copiilor, pentru că asta ne oferă predictibilitate, ne spun psihologii. Iar tocmai lipsa ei ne poate destabiliza în această perioadă. Dacă nu le dăm ceva cu sens de făcut copiilor, ei își vor umple timpul și mintea oricum cu alte activități și informații. Cât de utile pentru ei...depinde de fiecare. În ceea ce ne privește programul cursurilor de engleză rămâne cel obișnuit, ca și în cazul celor susținute în clasă.
  • În acest context în care singura certitudine este...incertitudinea, psihologii ne recomandă să ne păstrăm mintea cât mai mult ancorată în prezent și în ceea ce este în controlul nostru. Continuarea cursurilor de limba engleză, de data aceasta online, ne ajută să ne distragem atenția de la anxietatea care ne poate cuprinde.
  • Cursurile online sunt viitorul, deci este contextul în care ne putem adapta modului în care va arăta lumea de mâine. Cursanții cu care am testat platformele și mediul online săptămâna trecută au avut o experiență excelentă, în mare parte, motiv pentru care au și cerut continuarea cursurilor online.

Cum se desfășoară cursurile de engleză online?

Cursanții folosesc tableta, laptopul sau calculatorul pentru a descărca aplicația Zoom. Ei primesc datele de acces la cursul online, pe care îl pot accesa via adresei web trimise de Flying Colours.

Platforma online Zoom include opțiuni multiple utile în susținerea cursurilor online și învățarea online: partajarea documentelor, whiteboarding (un fel de foaie albă pe care cursanții pot nota în același timp), background virtual (afișare imagini, videoclipuri), chat online prin care se pot trimite mesaje întregului grup, înregistrarea cursului susținut online pe calculator, feedback nonverbal (cursanții apăsa iconița cu semnul OK, dacă sunt de acord).

”Părinții pot sta, la început, alături de copii, până când ei se obișnuiesc cu noul mod de lucru. Însă, noi deja i-am obișnuit la clasă cu tehnologii de ultimă oră precum smartboard, resurse online interactive și căști VR, astfel că trecerea la platfoma online a fost mai lină decât decât credeam”, adaugă Mirela Ursu.

Grupele de cursanți vor fi tot de maxim 8-10 persoane, suficient de puțini încât să fie timp pentru toți, suficient de mulți încât să creăm cursuri interactive online.

Dacă vă numărați printre cei care văd în această perioadă un moment tocmai bun să învețe sau să aprofindeze limba engleză, poți afla mai multe informații despre cursurile online ale centrului la telefonul 0726FLYING / 0726359464 sau pe site-ul centrului https://www.flyingcolours.ro/.