Astfel, toate cursele efectuate în Cluj-Napoca vor beneficia de un tarif redus cu 50% la plata cu cardul, prin serviciul CleverPay, pe întreaga perioadă a lunii iulie.

Toate costurile promoției de 50% la plata cu cardul sunt acoperite de Clever Taxi. Costul final al unei curse în platforma Clever Taxi este calculat fix, fără a suferi modificări în funcție de cerere sau de alți factori externi.

În luna iunie, am scăzut tariful de călătorie la 0,80 lei per kilometru la plata prin CleverPay, iar clujenii au reacționat pozitiv la acest demers. Ca urmare a ratei de adopție din ce în ce mai mare pentru plata cu cardul în Cluj, Clever Taxi oferă o reducere de 50% la toate cursele achitate prin card bancar, pe toată perioada lunii iulie, susținând astfel misiunea noastră de modernizare a transportului în regim taxi. Ne dorim, de asmenea, ca plata prin CleverPay să devină cea mai accesibilă variantă pentru toți clienții noștri. Toate cursele realizate prin Clever Taxi, indiferent de modalitatea de plată, au cost final fix, acesta nefiind influențat de cerere, de timpul petrecut în mașină sau de alți factori externi”, a declarat Mihai Rotaru, CEO Clever Taxi.

În Cluj, timpul mediu de găsire a unei mașini este de 7 secunde, iar șoferul ajunge la pasager în 3 minute. Ratingul mediu al șoferilor Clever Taxi este de 4.9/5 stele.

Clever Taxi a introdus opțiunea CleverPay, prin care poți plăti automat cursele cu cardul, în luna februarie a acestui an, iar noi am testat-o chiar în acel moment. Cum funcționează? La metode de plată, după ce-ți faci un cont, introduci datele cardului tău. Acesta va fi folosit pentru a plăti cursele la final. Înainte de fiecare cursă ai posibilitatea să schimbi modalitatea de plată, putând adăuga chiar și mai multe carduri, dacă aveți un cont de familie, de exemplu, sau să treceți pe cash.

Sistemul caută inițial doar șoferii care acceptă plata cu cardul. În cazul în care nu se găsește niciun astfel de șofer, aplicația te anunță că există și șoferi cu cash, dar poți reda comanda până găsești un taximetrist care acceptă plata cu cardul.

Timpul mediu de găsire a unei mașini este de 7 secunde, iar șoferul ajunge la pasager în 3 minute. Un șofer disponibil în Clever Taxi are un rating mediu de 4.9/5 stele.

Clever Taxi este aplicația construită de Clever Tech. Compania a fost fondată în 2010, în București, de Mihai Rotaru și Alex Dumitru. Până în prezent, Clever Taxi a înregistrat peste 80 de milioane de comenzi în 20 de orașe din România. Serviciul are 700.000 de utilizatori și peste 17.000 de șoferi înregistrați. Începând cu iunie 2017, Clever Taxi a fost cumpărat de mytaxi, cea mai mare platformă de transport din Europa.

Recent, la Cluj s-au extins și cei de la Taxify. Înființată de Markus Villig, Taxify s-a lansat în 2013 și a devenit cea mai mare platformă de ride-hailing din Europa și Africa. În prezent, compania are peste 10 milioane de utilizatori în 25 de țări.