Google și-a anunțat intenția de a cumpăra Velostrata, un startup din Israel care ajută companiile să-și transfere infrastructura internă la furnizori de cloud. Termenii acordului nu au fost dați publicității, dar angajații Velostrata se vor alătura biroului Google în Tel Aviv, potrivit informațiilor publicate de către cele două companii pe site-urile lor.

Velostrata a fost fondat în 2014, iar în prezent are 25 de angajați. Compania a primit investiții de 31,5 milioande de dolari din partea investitorilor, inclusiv de la partenerii Intel Capital și Norwest Venture, scrie Tech Crunch.

Publicația amintește că scria despre startup, la vremea lansării, că are „o soluție sofisticată de cloud computing, care decuplează stocarea de echipamente de calcul, lăsând spațiul de stocare la sediu, în timp ce o mașină virtuală rulează în cloud”.

În plus, odată cu această achiziție, Velostrata va fi transformat într-un instrument adaptat la Google Cloud, ceea ce va ajuta gigantul să câștige o cotă mai mare pe piața de cloud. Google a vorbit în trecut despre oportunitățile de business care există în posibilitatea de a transfera datele în cloud într-un mod simplificat, iar tranzacția îi va ajuta să le ofere acest serviciu clienților Google Cloud.

Nu este prima dată în acest an când compania iese la cumpărături. În ianuarie, Google anunța că a finalizat procedura de achiziție a unei bucăți din HTC.

Tot la capitolul noutăți și tehnologie, marți seară a avut loc Google I/O, conferința anuală dedicată dezvoltatorilor, unde Google a dat primele detalii despre Android P, dar a prezentat și Google Duplex, un sistem nou care va îmbunătăți considerabil capacitățile asistentului virtual al companiei.