Google Doodle este folosit de Google pentru a sărbători zi speciale, campanii, pentru a transmite mesaje sociale sau a promova artiști, sportivi sau personalități din toată lumea. Google Doodle de astăzi promovează vaccinul anti-Covid și campania de vaccinare în România.

Odată ce oamenii dau click pe Google Doodle ei vor vedea informații privind vaccinarea anti-Covid 19 din România, linkuri către platforma de programare oficială, informații de la Uniunea Europeană despre siguranța vaccinurilor și harta vaccinurilor în toată lumea.

Deși campania de vaccinare din România părea că a început foarte bine și autoritățile prezentau mereu faptul că suntem în primele 10 țări din UE la rata de vaccinare, aceasta a încetinit. Deși România a avut acces rapid la dozele de vaccin de la Pfizer, Moderna, AstraZeneca și apoi Johnson & Johnson, după ce doritorii s-au vaccinat, rata a scăzut.

Astăzi România este pe penultimul loc în privința vaccinării la nivelul UE, doar Bulgaria este sub noi. România are doar aproape 23% din populație vaccinată cu ambele doze, iar ritmul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, promovată și prin Google Doodle azi, a scăzut mereu. În ultimele zile mai puțin de 10.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, deși vaccinul este azi la liber și nu mai trebuie promovare.

4,36 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze în România.