Atât industria auto cât și cea tech sunt pe ultima sută de metri al unui maraton istovitor pentru aducerea pe piață a tehnologiei din spatele mașinilor autonome. Multe companii și-au anunțat intrarea în competiție, dar se pare că prima dintre toate este Waymo. Unitatea de mașini autonome de la Google a făcut trecerea de la dezvoltare la implementare.

În octombrie 2017, Waymo a devenit prima și singura companie din lume care a scos pe stradă o mașină autonomă, fără nicio persoană la bord. Ieri, compania a anunțat un parteneriat strategic pe termen lung cu Jaguar Land Rover. Împreună, cele două companii vor dezvolta modelul JAGUAR I-Pace, primul vehicul electric autonom premium din flota Waymo.

Prezentarea oficială a modelului a avut loc ieri, la New York, și a fost ținută de John Krafcik, CEO-ul Waymo. La începutul evenimentului, Krafcik vorbește despre utilitatea unei astfel de mașini enumerând câteva situații reale: frica de a lua permisul de conducere în urma unui accident, incapacitatea de a conduce odată cu înaintarea în vârstă, posibilitatea ca mașina să asigure o bună organizare într-o familie mai numeroasă. În plus, el a numit-o „mașina autonomă pe care o caută iubitorii de mașini”.

De asemenea, Krafcik spune că Waymo își dorește să scoată pe piață un model adaptat la fiecare tip de călătorie, motiv pentru care au 4 design-uri diferite.

Compania susține că mașina a fost construită în conformitate cu cele mai recente standarde de siguranță din lume. Modelul Waymo Jaguar I-Pace va fi echipat cu tehnologia autonomă Waymo, iar testarea mașinilor va începe în cursul acestui an. Testarea pe teren și colectarea datelor din lumea reală vor permite inginerilor Waymo și Jaguar să îmbunătățească tehnologia și să asigure siguranța și fiabilitatea optimă.

În primii doi ani, vor fi construite până la 20.000 de vehicule I-Pace, disponibile pentru călătorii serviciilor fără șofer de la Waymo.

Mai jos puteți urmări prezentarea integrală a modelului Jaguar I-Pace: