În imaginea din doodle, utilizatorul poate deschide pe rând cu un click diferite uşi, din spatele cărora vor apărea animale asociate adesea cu filme de groază, poveşti cu fantome sau decoraţiuni de Halloween.

Halloween 2019: Google îți aduce sărbătoarea americană în browser

Poţi să alegi „trick” şi vei vedea o animaţie despre animalul respectiv, sau „treat” şi vei primi informaţii interesante şi educative despre acel animal.

Animaţiile sunt însoţite de sunet, iar coloana sonoră a jocului este „de groază”. Desenele sunt realizate de artista Lydia Nichols.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, dar a fost astăzi de multe popoare din lumea occidentală, Sărbătoarea s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Halloween este sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, iar numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Eve, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.