Cu un corp din aluminiu, laptopul Huawei MateBook X Pro are un design ultraportabil și foarte atrăgător. Cântărește 1,33 kg, iar în cel mai subțire punct are o grosime de numai 4,9mm, ajungând până la 14,6mm.

Sub capac se află un display lipsit de margini cu diagonală de 13,9 inch și raport de aspect 3:2. Folosind acest format, cei de la Huawei au reușit să folosească 91% din suprafața superioară pentru ecran. Vorbim despre un panou tactil cu rezoluție 3000:2000, luminozitate de 450 nits, contrast 1500:1 și capacitatea de a reda 100% din gama sRGB. Acest raport e destul de straniu pentru filme, de exemplu, pentru că e foarte pătrățos.

Dar ecranul e un plus, aduce aminte de modelele de la Dell. De asemenea, amprenta a fost integrată foarte interesant în butonul de pornire, având alimentare separată, ceea ce oferă autentificare instantanee.

Camera web a fost introdusă într-un buton fizic ce se ridică pentru a fi activată. Ea poate fi închisă prin închiderea butonului, o opțiune bună de securitate.

Per total, acest laptop e unul care ne-a atras atenția și l-am folosi, iar prețul pornește de la 1.500 de euro pentru varianta cu Intel Core i5, 8 GB de RAM și 256 de GB capacitate de stocare, nivel de MacBook, ceea ce va fi complicat de vândut de Huawei, un nume nu atât de asociat cu astfel de dispozitive.