Pe lângă laptopul MateBook X Pro, cei de la Huawei au prezentat și două tablete din gama MediaPad M5. Cu ecrane de 10,8 și 8,4 inch, noile tablete MediaPad vin cu rezoluție 2560x1600. Pe lângă ecranele colorate, cei de la Huawei au integrat și un mini-soundbar în tablete, realizat în parteneriat cu harman kardon.

Revenind un pic la ecran, merită menționat faptul că tabletele sunt primele care vin cu sticlă curbată peste ecran, oferindu-le un aspect premium și dând o senzație plăcută atunci când sunt ținute în mână.

Corpul este din aluminiu, iar sub carcasă este un procesor Kirin 960 (destul de vechi, fiind folosit pe smartphone-ul Huawei Mate 9, lansat în 2016), dar și 4 GB memorie RAM și între 32 și 128 GB spațiu de stocare. Din păcate, portul jack lipsește, dar versiunea de 10,8 inch are un conector special care permite folosirea tabletei în combinație cu o tastatură specială, în modul desktop pe care l-am văzut inițial pe Huawei Mate 10 Pro.

Există, de asemenea, și o tabletă Huawei MediaBook M5 Pro, care vine la pachet cu un stylus cu 4096 de niveluri de presiune.

Tot în cadrul MWC 2018, Huawei a lansat și ultrabook-ul MateBook X Pro cu display care acoperă 91% din suprafața capacului.

Citește și despre alte gadgeturi de la MWC 2018:

Samsung Galaxy S9/S9+ - lansare, specificații, prețuri [LIVE TEXT]
Trotineta electrică Archos Citee Connect - prima cu Android.
Land Rover Explore, smartphone-ul creat de constructorul auto.
Primul portofel electronic pentru bitcoin - ARCHOS Safe-T mini.
Huawei MateBook X Pro este un laptop superb cu ecran fără margini