Compania susține, astfel, eforturile cadrelor medicale aflate în prima linie, cu materiale sanitare și de protecție, esențiale pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Suma a fost folosită pentru achizionarea de alcool sanitar, măști protectoare, combinezoane de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe și mănuși chirurgicale. Toate materialele au ajuns deja la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

De asemenea, împreună cu organizația non-guvernamentală Dăruiește Viață, HARMAN a dezvoltat și o campanie internă de strângere de fonduri. Banii donați în urma acestei campanii vor ajuta la construirea unui spital modular pentru tratarea pacienților infectați cu noul virus, aflat în curtea Spitalului Elias din București. Spitalul va acomoda 50 de paturi dedicate persoanelor diagnosticate cu cazuri severe.

Campania internă s-a desfășurat pe durata unei luni de zile, angajații HARMAN având posibilitatea de a dona bani direct în contul fundației, printr-un sistem plăți online cu cardul.

De-a lungul celor 30 de zile, s-au implicat mai mult de jumătate din angajații HARMAN România și o mare parte din angajații unuia dintre furnizorii interni. Suma strânsă se ridică la o valoare de 30.160 lei și va fi utilizată în scopul construirii spitalului modular, în parteneriat cu organizația Dăruiește Viață.

„Sistemul sanitar a fost cel mai greu încercat în toată această perioadă. Consider că fără implicarea activă a companiilor și a societății civile, această criză ar fi fost mult mai greu de gestionat. De aceea, am ales să ne implicăm personal în acestă luptă. Mă bucur că echipa noastră, HARMAN Romania, își aduce și individual contribuția pentru un sistem sanitar mai bun”, afirmă Alexandru Moțoc, Managing Director HARMAN România.