În grupa Grinders de la acceleratorul InnovX-BCR au fost căutate startup-uri cu cifra de afaceri sau finanțare atrasă între 50.000 și 500.000 de euro. 192 de companii s-au înscris, 19 au fost selectate inițial, iar 10 companii au intrat în programul de accelerare.

Cei 10 alumni sunt startup-uri care prezintă soluții și tehnologii în domenii diverse precum educație financiară, inteligență artificială, aplicație muzicală, identitate digitală, serviciu de bone, blockchain, digitalizare documente, marketplace digital B2B, platformă de locuri de muncă sau business de cadouri experențiale.

Cum au fost jurizate startup-urile de la InnovX-BCR Grinders?

Startup-urile din grupa Grinders care au intrat în faza de post-accelerare au fost jurizate hibrid. Un juriu a acordat note în funcție de pitch-urile lor, dar au fost analizate și mai multe KPIs de către reprezentanții acceleratorului.

Astfel, startup-urile au fost jurizate în funcție de modul în care au crescut, dar și de numărul de clienți pe care i-au putut atrage în timpul investiției.

De asemenea, juriul Innovx-BCR a luat în calcul și cât de mulți investitori au abordat startup-urile, dar și cum și-au crescut echipa în timpul acceleratorului. Un alt KPI a fost „future of work certificate”, adică startup-urile au fost jurizate dacă au folosit noi tehnologii convergente și au digitalizat posibilitățile de muncă.

10 startup-uri din cohorta Grinders vor merge la conferința Startup Grind Online.

Microsoft, UiPath și Modex au oferit și premii speciale pentru startup-urile participante la InnovX-BCR în grupa Grinders.

Cele cinci companii care au fost considerate cele mai bune din cohorta Grinders a acceelatorului vor merge în octombrie la Wolves Summit, acolo unde UiPath va acorda și premiile în cadrul Uipath Automation Awards.

Startup-urile câștigătoare la InnovX-BCR

Locul 5 - Comarket

Comarket a atras un partener tehnic prin Microsoft, 3 certificări future of work, 3 investitori, 3 clienți și 3 noi membri în echipă.

Comarket este un marketplace digital B2B, care aduce împreună profesioniști și furnizori din industria ospitalității, cu scopul digitalizării și eficientizării relațiilor comerciale dintre ei. Platforma contribuie la optimizarea financiară pe zona de materii prime, fiind un instrument util pentru antreprenorii din Horeca ce vor să-și optimizeze costurile și astfel să-și dezvolte businessul.

Locul 4 - Paid Analytix

Compania a reușit să facă un parteneriat cu Microsoft, dar colaborează și cu UiPath și Modex. De asemenea, au reușit să aibă 3 clienți, 3 investitori și 3 noi membri ai echipei.

PAID Analytix reprezintă o soluție de inteligență artificială care ajută companiile să-și securizeze procesele de plată, ce sunt expuse unei game largi de erori operaționale și, în cel mai rău caz, fraudei. Soluția sprijină identificarea acestor erori în timp real și oferă informații-cheie despre procesele de plată.

Locul 3 - 3minutesjob

3minutesjob a făcut două parteneriate tehnice cu Microsoft și Modex, 3 certificări future of work, 3 investitori, 6 clienți noi și 3 membri noi în echipă.

3minutesjob este o platformă pentru găsirea unui loc de muncă, ce își propune să ofere oportunități egale pentru toată lumea. Principalele atuuri sunt transparența, CV-urile și descrierile video ale posturilor, instrumentele speciale pentru agențiile de resurse umane și feedback-ul personalizat.

Locul 2 - Soundwaves

Soundwaves a făcut parteneriat tehnic cu Microsoft, 3 certificări future of work, au te investitori, 5 clienți noiși 4 membri noi în echipă.

SOUNDWAVES este o aplicație ce reunește publicul și artiștii într-o experiență muzicală de neuitat. Cei care o folosesc pot asculta muzică individual sau împreună cu prietenii, distribui, comenta și descoperi noi melodii.

Locul 1 - Profluo

Firma a reușit să facă parteneriate tehnice cu Microsoft și UiPath, 7 colaborări pe zona de tehnologii pentru viitorul muncii, au 4 investitori, 5 clienți și 3 membri noi în echipă. De asemenea, startup-ul dezvoltă un proof of concept alături de BCR.

Profluo digitalizează automat orice document de business (facturi, contracte, formulare, chitanțe, documente de la autorități, chestionare, procese verbale) și le direcționează inteligent oriunde este nevoie de ele în activitatea de afaceri.

Celelalte echipe participante în finala Grinders InnovX-BCR

selfd.id

Compania are doi parteneri tehnici, adică Modex și Microsoft, o certificare future of work cu Modex, 2 investitori, 3 clienți și un membru nou în echipă.

SELFD.ID este un proiect de inovație în domeniul identității digitale, ce oferă un set complet de instrumente care ajută organizațiile să interacționeze cu clienții, poate crea avantaje competitive și poate stimula dezvoltarea de noi modele de afaceri.

Veelancing

Au realizat două parteneriate cu Microsoft și Modex, au 3 certificate future of work, 2 investitori, 2 clienți noi și 2 membri noi în echipă.

Veelancing este o platformă inovatoare, descentralizată, bazată pe tehnologia Blockchain, concepută ca un marketplace pentru freelanceri și pentru cei care doresc să îndeplinească un job în mod eficient.

Investory reprezintă o alternativă accesibilă, interactivă și distractivă ce oferă materiale de educație financiară. Disponibil pe mobil și tabletă, jocul este un ajutor pentru părinții copiilor de 7, până la 10 ani, care vor să-i pregătească pe aceștia pentru un viitor fără probleme financiare.

Complice au atras 3 clienți noi și 3 noi membri în echipă. Complice este un business de cadouri și recompense experiențiale pe care managerii și antreprenorii ocupați le pot oferi persoanelor importante din viața lor. Printre experiențe se numără zborurile cu parapanta, escapadele romantice, degustările private sau cursurile individuale.

Sitter a reușit să facă un parteneriat tehnic cu Modex, au 3 clienți noi și 3 noi membri ai echipei.

Sitter este o platformă ce ajută părinții să găsească bone verificate și de încredere, într-un mod sigur, rapid și ușor. Aceștia au acces la profilul bonelor și informații precum: experiența relevantă cu copiii, serviciile oferite, studii, prețuri, disponibilitate, certificate și recomandări de la alte familii.

Premiile speciale de la partenerii InnovX-BCR

Companiile partenere ale acceleratorului au acordat și ele premii speciale care constau în beneficii pentru startup-urile alese. Iată premiile:

Special Prize Microsoft

  • Premiul special de la Microsoft a fost câștigat Paid Analytix.

Special Prize Modex

  • Premiul special de la Modex a fost câștigat de selfd.id.

Special Prize UiPath

  • Premiul special de la UiPath a fost câștigfat de Profluo.

Special Prize Mindspace

  • Premiul special de la Mindspace a fost acordat către Complice.ro.

Special Prize Startup Grind

  • Premiul special de la Startup Grind a fost câștigat de Veelancing.