Ministrul Inteligenței Artificiale

Emiratele Arabe Unite, prima țară din lume care numește un ministru pentru inteligența artificială. Și are doar 27 de ani.

Statul arab vrea să stea în pas cu ultimele tehnologii. După ce că poți să folosești bitcoin să cumperi case, iar monedele virtuale sunt la mare căutare, arabii au numit și un ministru pentru inteligența artificială.

Omar Bin Sultan (27 de ani) este primul ministru pentru...inteligență artificială. Numirea acestuia a fost anunțată pe Twitter de către șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite, vicepreședintele și conducătorul emiratelor.

Numirea unui ministru dedicat pe acest segment vine la doar câteva zile după ce șeicul Mohammed a anunțat strategia Emiratelor Arabe Unite (UAE) pentru inteligență artificială ca parte a obiectivelor pentru centenarul UAE din 2070

Pe lângă inteligență artificială, Emiratele Arabe au acum și un ministru pentru științe avansate, dar și pentru securitate alimentară.

---

Rezultate Start-Up Nation

Dacă aștepți în continuare rezultatul la Start-Up Nation, a fost publicată situația la momentul actual.

Potrivit reprezentanților agenției, verificările sunt făcute în limita bugetului alocat programului Start-Up Nation, iar stadiile în care se află dosarele firmelor înscrise se regăsesc în document: acceptat/admis, respins, în clarificări, în verificări.

Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM va actualiza centralizarea rezultatelor comunicate de către Agențiile pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului. Verificările se vor opri la numărul RUE 10500.

La nivelul creditelor bugetare de la Guvern, programul Start-Up Nation a primit 250 de milioane de lei. Guvernul mai trebuie să aloce încă 950 de milioane de lei.

Ca în fiecare săptămână, așteptăm noi vești. Între timp cele trei bănci care dau credite punte au semnat contractele cu primii antreprenori.

---

Eficiență energetică adusă de un startup românesc

Un sistem românesc de eficiență energetică a clădirilor e câștigătorul finalei regionale a competiției PowerUp!

La nivel local, câștigător a fost desemnat HOMEPOD, un proiect prezentat în cadrul competiției de către Andrei Toma, fondatorul acestei tehnologii.

HOMEPOD a creat un sistem endotermic pentru eficiența energetică în clădiri (VERDI) care ajută la reducerea umezelii și poate opri orice formă de creștere a mucegaiului dar care poate produce energie în același timp.

Acest termosistem smart este conectat la echipamentele electrice și de încălzire și se auto-reglează în funcție de temperatura de afară putând să prezică consumul de energie folosind date din vreme. Clienții câștigă cu 30% mai mult, reducând costul cu energia și pretejând casele de mucegai.

Andrei ne va reprezenta la finala cea mare de la Budapesta, unde luptă pentru un premiu de 20.000 de euro.