InternetCorp anunță lansarea VideoCorp, divizie autonomă de creație multimedia și video marketing care va lucra îndeaproape cu brandurile și cu alți publisheri pentru realizarea de conținut video de calitate, dinamic și atrăgător.

Inițiativa VideoCorp vine natural, ca urmare a reușitelor InternetCorp din zona de conținut video din ultimii ani, a colaborărilor numeroase cu brandurile interesate de realizarea de content digital pentru publicul larg, dar și ca urmare a interesului din ce în mai crescut pentru acest mediu de storytelling, informare și entertainment.

VideoCorp va oferi servicii integrate de realizare a conținutului video și audio pentru companii, agenții de media și publisheri. VideoCorp se va putea implica în realizarea creativă a conceptului, va pune la dispoziție know-how tehnic, aparatura necesară și se va ocupa cu realizarea efectivă a filmărilor, montajul clipurilor video, crearea de grafică animată și efecte vizuale.

Divizia va fi coordonată de Octavian Palade, Events & Content Strategist al publicației start-up.ro, jurnalist cu vastă experiență în realizarea și moderarea de conținut video de calitate. ”În cei 10 ani de presă online am realizat că prin conținutul video ieși cel mai ușor în evidență ca brand, ca personalitate, ca publicație. În oceanul de conținut scris, un clip video bine realizat reușește să transmită cel mai bine un mesaj - fie că vorbim despre content informativ, educativ sau publicitar. Acest tip de media are un impact puternic asupra utilizatorilor din mediul online și un potențial ridicat de viralizare. Important este să fii capabil să adaptezi conținutul și formatul după nevoile și așteptările publicului, după tipul mesajului pe care vrei să-l transmiți, dar și după cerințele tehnice și platforma pe care urmează să fie publicat respectivul clip. Echipa VideoCorp e formată din oameni creativi, pasionați de conținutul multimedia în toate formele lui, oameni pregătiți să-și pună la dispoziție expertiza pentru a realiza unele dintre cele mai apreciate proiecte video, cele mai răsunătoare podcasturi și cele mai vizibile campanii de video marketing”.

Echipa VideoCorp este compusă din 8 profesioniști, printre care se numără Octavian Palade (Events & Content Strategist start-up.ro - coordonare, strategie & realizare), Răzvan Dumitru (Creative Director InternetCorp - consultanță creativă, design & animații), Vlad Andriescu (Editor in Chief start-up.ro - consultanță creativă și strategică), Florin Cașotă (Tech Editor start-up.ro - filmare & montaj), George Mocanu (Video Editor InternetCorp - montaj & animații), Ștefan Ion (Graphics Designer Internet Corp - design), Armand Iliescu (Redactor Wall-Street.ro & Editor Future Banking - filmare & montaj), Sorin Moisă (IT Support Internet Corp - live streaming & technical support). Serviciile oferite sunt următoarele: realizare de spoturi video publicitare, realizarea de clipuri video informative de tipul reportaj sau interviu, crearea de conținut de presă de tipul branded content, realizarea de transmisiuni live, social media video ads, filmare, montaj, colorizare, realizarea de grafică animată, consultanță pentru strategia video.

Divizia VideoCorp lucrează în strânsă legătură cu divizia de branded content CreativeCorp și profită și de vasta experiență a jurnaliștilor care activează la site-urile din potofoliul InternetCorp, dar și de know-how-ul de marketing & sales acumulat în ultimii 15 ani de activitate a companiei.

CEO-ul InternetCorp Raluca Mateiu a declarat: “După cele 2 premii obținute la Webstock și PRAward în 2019, după câțiva ani în care ne-am tot dezvoltat pe conținut și creație video și după ce am reușit să consolidăm echipa în direcția asta, era natural să facem pasul următor. Noua divizie pune oficial pe masa opțiunilor pe care le oferim încă un element important. Poate unul dintre cele mai căutate în ecosiștemul digital actual. Și nu am fi făcut-o dacă nu eram convinși că avem unii dintre cei mai buni oameni pentru asta.”

Printre cele mai de succes proiecte multimedia ale Internet Corp se numără:

- Seria ”#NoHack, powered by Bitdefender” (Premiul 3 la categoria Best Use of Video, Webstock 2019; Premiul special Video Production, PR Awards 2019; nominalizare la categoria Best Marketing & Technology Podcast, Webstock 2019)

Security Check Required

null

- Seria ”Sparge Miturile, Sparge Barierele powered by Startarium”

Security Check Required

null

- Seria “Food for Thought powered by foodpanda”

Security Check Required

null

- Seria “Shake the World powered by Vodafone”

#ShakeTheWorld - Alexandru Neștian, iTUX

I-am luat un interviu inedit lui Alexandru Neştian, de la iTux, și am aflat cum zguduie business-ul lui lumea. Proiectul #ShakeTheWorld este realizat...

null

- Seria “Technology like you powered by Mercedes-Benz”

Mercedes-Benz Clasa A: Sight & Light

Lumina poate face o mașină obișnuită să devină una specială. Încheiem azi parcursul nostru de testare a unei mașini ca un gadget cu luminile interioare...

- Seria live “Sănătatea în Focus” (producție pentru Secom)

Sănătatea în Focus - Totul despre viroze și infecții respiratorii

A doua ediție a emisiunii educative Sănătatea în Focus aduce în fața voastră un subiect esențial în această perioadă - virozele și infecțiile...

- Infinite Review (live-stream de 12 ore)

Despre InternetCorp

InternetCorp este la momentul de față unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de publishing de online și cuprinde patru verticale de conținut: business, știri, lifestyle și target feminin, incluzând în portofoliu 8 site-uri proprii, precum start-up.ro, wall-street.ro, kudika.ro și garbo.ro. Pe lângă site-urile proprii, InternetCorp lucrează ca regie de vânzări pentru peste 30 de site-uri, precum Eurosport, Ziare.com, EVZ, Capital, Avocatnet.ro, Stareanatiei.ro, TimesNewRoman.ro.

Contact: video@internetcorp.ro