Ebriza

Ebriza e un startup care realizează o casă de marcat virtuală pentru afaceri. Au primit investiție de 70.000 de euro din partea fondului de accelerare Risky Business din Cluj-Napoca. Potrivit informaţiilor Risky Business, suma alocată ridică evaluarea startup-ului Ebriza la jumătate de milion de euro. Cu banii investiți, Ebriza urmează să devină mai mult decât un soft de casă de marcat, prin integrări cu alte soluții utilizate de comercianți. Deja testată în câteva locații din Cluj, București și Constanța, Ebriza se accesează imediat și gratuit, comerciantul plătind doar un abonament lunar, în funcție de nivelul de utilizare. Ebriza reduce efortul și costul de operare al cafenelelor, restaurantelor, al micilor magazine sau al comercianților la început de drum, care nu au nevoie să investească în soluții scumpe de gestiune și casă de marcat.

DeviceHub

Device-Hub.net, jucător regional pe piața IoT (Internet of Things) a accesat prima fază a proiectului în cadrul apelului Orizont 2020, cel mai mare program de finanțare pentru cercetare și inovare din cadrul Uniunii Europene, oferind grant-uri proiectelor înaintate de IMM-uri din țările comunitare și partenere.

Startup-ul va primi 50.000 euro pentru pregătirea documentației și dezvoltare de produs pentru faza a doua, unde vor concura pentru o finanțare de până la 2,5 milioane euro. Programul Orizont 2020 este dotat cu fonduri totale de peste 80 miliarde euro în intervalul 2014 - 2020.

Pago

BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a devenit acționar al companiei Timesafe, dezvoltatorul aplicației de plăți Pago. Tranzacția a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Pago este singura aplicație din România prin care poate fi efectuată plata tuturor facturilor lunare, cu cardul, dintr-un singur cont. Pago simplifică plata online a facturilor prin conectarea conturilor online sau scanarea codului de bare de pe facturile a peste 40 de furnizori de utilități. Detalii despre aplicație, funcționalități și lista furnizorilor integrați sunt disponibile pe website-ul aplicației, www.pagoplateste.ro.

Erbology

PepsiCo a acordat un grant final de 100.000 de euro, în cadrul primului program incubator al companiei în Europa – Nutrition Greenhouse, startup-ului Erbology, care oferă produse nutritive pe bază de plante.

Erbology, companie deținută de doi tineri din Republica Moldova, cu sediul în Londra, a înregistrat o creştere de peste 400% pe perioada de desfăşurare a incubatorului. Erbology a fost singura companie care a primit grantul în cadrul programului.

Nalu Underwear

Marele câștigător Startarium PitchDay și al premiului de 70.000 de euro a fost NALU underwear. Locul II și premiul de 20.000 de euro a fost obținut de LifeBox, iar locul III și cei 10.000 de euro au fost câștigați de Stația de Joacă.