Dacă în anii precedenți evenimentul avea loc numai în București, ediția din acest an ajunge și la Cluj. Programul debutează cu un ”Warmup”, în care participanții intră în contact cu experți și alumni în cadrul unor sesiuni de mentoring, training-uri de pitching, însoțite de feedback și conexiuni cu investitori.

Primul ”Warmup” se va desfășura la București, în data de 28 februarie, fiind susținut de Bursa de Valori București. Urmează cel de la Cluj, pe 2 martie, organizat în parteneriat cu Spherik Accelerator. În cele din urmă, o serie de startup-uri urmează să fie selectate pentru Investment Ready Academy, în Viena.

Acceleratorul a fost conceput astfel încât să permită înscrierea proiectelor aflate în stadiu de idee - pentru formarea capacităților și consolidarea modelului de business al acestora, precum și afaceri deja profitabile, care urmăresc scalarea. Valoarea suportului financiar oferit fiecărui participant este de 15.000 de euro.

În ansamblu, obiectivul principal pe care îl urmărește acest program este să genereze un impact pozitiv pe scară largă, în educație, fintech, energie, consumerism responsabil, sănătate și mediu înconjurător.

Înscrierile participanților se pot face pe site-ul organizatorilor din România.

Mentorii care și-au confirmat deja prezența în program sunt Shawn Ardaiz, Innovation strategist, precum și fondatoarea Impact Hub Vienna și a acestui program, Alexis Eremia. Pe lista mentorilor care s-au alăturat acestui program se mai numără Nikolaus Hutter, fondatorul și liderul rețelei de investiții Toniic, fostul director general al BVB Ludwik Sobolewski, Robert Knapp, investitor și antreprenor cu un exit recent de 9 milioane de euro, Andreas Fuhrman, fost CEO al companiei Henkel și în prezent implicat în proiectul Profit.ro, Oana Toiu, Global Shaper al World Economic Forum, Dante Stein (RE:START ROMANIA), Sergiu Neguț, decan al Maastricht School of Management, Dragoș Nicolaescu, business angelșsi startup mentor și Dan Mihaescu, directorul fondului de investiții GapMinder.

Fondat în 2011, programul a evaluat peste 1.100 de startupuri din 17 țări participante. Până în acest moment, capitatul atras de către participanți ajunge la aproape 5 milioane de euro. Mai multe informații despre acest program se pot găsi pe site-ul oficial.

Sursă foto: Dylan Gillis / Unsplash