Pentru prima dată de mulți ani, Apple schimbă designul iPhone-ului și se întoarce oarecum la rădăcini deoarece iPhone 12 seamnă cu iPhone 4 sau iPhone 5, prin aspectul său pătrățos și marginile plate. Astfel, avem o versiune standard de iPhone 12 cu două camere foto și cu un ecran de 6,1 inci, apoi avem un iPhone 12 Mini - un telefon mic cu un ecran de doar 5,4 inci, dar cu specificații tehnice similare cu cele ale unui iPhone 12 normal.

De asemenea, există și două versiuni Pro - de 6,1 inci și Pro Max de 6,7 inci, devenind cel mai mare telefon al companiei din California. Modelele Pro au rama din oțel, iar versiunile normale sunt construite din aluminiu.

Noile iPhone 12 Pro au la interior procesoarele Apple A14 Bionic, aduse de Apple pentru prima dată luna trecută pe iPad Air, ce este construit pe un proces de fabricație de 5 nm. Compania susține o îmbunătățire a performanței cu până la 50% față de iPhone 11 Pro. Tot pentru prima dată, Apple aduce conectivitate 5G pe toate telefoanele sale iPhone 12.

Ce mai au în plus modelele Pro? Un senzor LIDAR care va fi folosit pentru aplicații și jocuri de realitate augumentată. Totuși, acest senzor ar trebui să ajute telefoanele să focalizeze în situații de luminozitate scăzută.

Modelele Pro au și un ecran mai bine protejat de tehnologie „ceramic shield”, despre care Apple zice că este cea mai rezistentă sticlă regăsită pe un smartphone. Din păcate, ecranul a rămas la o rată de refresh de doar 60 Hz, ceea ce este un mare minus al acestor telefoane. Dar va fi interesant de văzut dacă asta contează pentru fanii Apple sau nu.

La nivel de camere foto, iPhone 12 Pro are un sistem foto format din trei senzori foto de 12 MP (wide, ultrawide și telefoto). Camera wide are o deschidere a diafragmei de f/1.6, ceea ce înseamnă că s-ar descurca și mai bine în situații cu lumină slabă, iar senzorul telefoto (distanță focală de 52 mm) oferă acum un zoom optic 2x.

iPhone 12 Pro Max are un senzor telefoto de 12 MP cu o distanță focală de 65mm și zoom optic 2,5x, un senzor wide 12 MP f/1.6 și un nou sistem de stabilizare optică, iar camera ultrawide este tot de 12 MP. De asemenea, senzorul principal este cu 47% mai mare decât în trecut. La nivel video, telefoanele iPhone 12 Pro nu vor putea filma 8K, ci 4K până la 60 fps, dar și în format Dolby Vision HDR.

Spațiul de stocare pentru versiunile Pro variază de la 128 GB până la 512 GB, iar pentru modelele normale avem de la 64 GB până la 256 GB.

Din păcate pentru consumatori, Apple nu va include nici încărcător, nici căști în cutia telefonului. În ceea ce privește prețurile, acestea sunt în rândul celor cu care ne-am obșnuit. iPhone 12 are un preț începând de la 800 de dolari, iPhone 12 Mini de la 700 de dolari, iPhone 12 Pro de la 1000 de dolari, iar versiunea Max începe de la 1100 de dolari.