Există mai multe unelte și articole pentru grădinărit care sunt esențiale pentru astfel de activități, unelte și articole fără de care grădinăritul ar fi mult mai dificil. Iată câteva dintre cele mai importante și care nu trebuie să iți lipsească din magazine:

Mănuși de grădinărit

Înainte de orice, este absolut esențial să folosești mănuși de grădinărit astfel încât să iți poți proteja mâinile. Așchiile care iți pot intra în mana, sunt extrem de enervante, sunt dureroase și în unele cazuri sunt greu de scos. Purtând mănuși de grădinărit speciale care sunt confecționate din materiale de înalta calitate, iți vei putea proteja mâinile iar sarcinile de grădinărit vor fi mai ușor de îndeplinit. Din fericire, există o gamă largă de mănuși care oferă protecție sporit și confort. În plus, probabil că nu iți dorest să atingi cu mâinile goale toate insectele care trăiesc în sol.

Cizme

Grădinăritul nu este tocmai o activitate curată, iar o pereche potrivită de cizme, de preferat cizme impermeabile te poate ajuta foarte mult, te poate menține uscat și mai curat, în special dacă trebuie să ieși în gradină după o zi ploioasă când pământul este foarte moale. Poți găsi și alege cizmele potrivite pentru tine iar pe lângă confortul oferit, poți găsi produse care sunt disponbile la un raport calitate/preț extrem de avantajos.

Grebla

Grebla este o unealtă esențială pentru grădina ta, deorece te va ajuta la nivelarea și netezirea suprafeței solului sau pentru adunarea resturilor precum frunze și buruieni, inclusiv pentru a strânge mai ușor pietrele. Există greble de mai multe tipuri, însă, grebla în forma de evantai este ideală în special pentru suprafețe mari, fiind foarte ușoară și manevrabilă.

Sapa

O sapă de grădină este esențială pentru cultivarea solului, tăierea gazonului și nenumărate alte sarcini de grădinărit. Această unealtă versatilă de grădină este disponibilă sub mai multe forme, însă, o sapa obișnuită cum fiecare dintre noi o știm, te poate ajuta să duci la bun sfârșit orice sarcină dorești în gradina ta.

Lopata

Aceasta este o altă unealtă care nu trebuie să iți lipsească, fiind importantă pentru diferite tipuri de activități din gradină. O lopată este esențială pentru acele momente când trebuie să sapi, dar și pentru a adaugă îngrășământ de exemplu. O lopată de înaltă calitate va fi de mare valoare pentru tine.

Cazma

O cazma are un mâner lung și un cap lung, îngust și plat. Un set de instrumente de grădinărit este incomplet fără această unealtă. Dacă vrei să sapi o groapă ceva mai mare, pentru a planta un pom de exemplu, cu siguranță vei avea nevoie de o cazma dacă vrei ca să treaba să fie bine făcută și cu un minim de efort.

Roaba

Poți duce la bun sfârșit majoritatea activităților de grădinărit fără o roabă, însă, aceasta iți ușurează foarte mult sarcina de a căra materiale grele precum îngrășământul, pământul rezultat dintr-o groapa și așa mai departe. În plus, într-o roabă poți pune totul, inclusiv toate uneltele de care ai nevoie, astfel încât să le poți transporta mult mai ușor.

Unelte pentru tăiat crengi

Gardul viu, arbuștii și copacii vor avea nevoie periodic de toaletare. O mică foarfecta de mână cu arc pentru crenguțe subțiri te va ajuta mult mai mult față de cum ți-ai putea imagina, iar un fierăstrău de mână suficient de bine ascuțit, te va ajuta să scapi rapid și eficient inclusiv de crengile mai groase. Există inclusiv unelte electrice care te pot ajuta în acest sens, unelte care bineînțeles că iți vor face activitățile de grădinărit mult mai ușoare.

Mașina de tuns iarba

O mașină de tuns iarba te poate scuti de foarte multe muncă fizică. Să tai iarba manual cu o seceră, poate dura extrem de mult. În schimb, cu o mașină de tuns iarba, fie electrică, fie pe benzină, poți diminua considerabil timpul de muncă și efortului fizic este mult mai mic. Practic, o suprafață care în mod normal o poți termina în două ore cu secera, cu ajutorul unei mașini de tuns iarba, în cel mult o jumătate de oră, o poți curăța fără nici un fel de problemă.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante unelte care nu trebuie să iți lipsească din gospodărie dacă iți dorești să te ocupi de grădinărit. Totuși, pe lângă toate acestea, trebuie să ai în magazie și un furtun pentru a putea uda gradina, accesorii pentru irigații, galeți pentru apa, o mașină de tuns iarba, foarfece, mănuși pentru protecție suplimentare, furcă, pompă pentru stropit, teslă, săpăligă, saci, cântar dacă iți dorești să vinzi și lista poate continua.

Investeste in gradina ta în unelte de înaltă calitate și doar în acest fel vei putea obține cel mai bun rezultat. Chiar și pentru cei care se află la început de drum cu activitățile de grădinărit și care nu au cunoștinte atât de bine puse la punct, uneltele potrivite, uneltele de calitate, pot face diferența și îi pot ajuta să învețe mai rapid.

Cultivarea propriilor produse este o soluție simplă la numeroase probleme de sănătate, de mediu și economice. Indiferent dacă cultivi o singură plantă de roșii sau aveți o grădină mare în curte, aceasta este benefică atât pentru sănătatea ta și a familiei, cât și pentru mediul înconjurător. Dar dacă iți dorești să te bucuri de culturi bogate în propria gradină din spatele casei, nu uita cât de importante sunt uneltele și articolele de grădinărit, deoarece acestea pot face diferența și te pot ajuta mult mai mult față de cum ți-ai putea imagina.