Renesas Electronics Corp urmează să achiziționeze compania Integrated Device Technology (IDT), firmă de proiectare a chipset-urilor, pentru suma de 6,7 miliarde de dolari. Odată cu această tranzacție, Renesas devine un concurent important în industria producătorilor de chipset-uri pentru mașini autonome, relatează publicația Reuters.

Pe de o parte, Renesas deține 30% din piața globală de microcontrolere utilizate în automobile și este al doilea, după NXP Semiconductors NV, în chipset-uri pentru industria auto.

Pe de altă parte, Renesas nu stă la fel de bine în așa-numitele chipset-uri analogice, care transformă semnale de la sunete, lumină sau temperatură în date digitale. Semiconductorii analogici pentru rețelele wireless și senzori sunt cruciali în dezvoltarea mașinilor autonome, iar achiziția companiei IDT reprezintă un atu important pentru Renesas. „Nu stăteam deloc bine la chip-urile pentru rețele wireless de care aveam nevoie pentru IoT și mașini conectate. Ne-am dorit să obținem astfel de active”, a confirmat Bunsei Kure, CEO al Renesas.

„Companiei Renesas îi lipsește expertiza în chip-urile de telecomunicații, așa că această combinație nu este rea”, a declarat la rândul să Akira Minamikawa, analist principal la IHS Markit. „Dar IDT nu are mulți clienți din industria auto. Aducerea chipurilor până la nivelul necesar pentru standardele auto nu va fi ușor”, a mai adăugat el.

Renesas oferă procesoare pentru mașinile autonome pe care le va dezvolta Toyota, așadar e un concurent serios pe această piață.