Compania și-a conturat strategia de creștere la nivel local mizând pe potențialul centrelor universitare din țara noastră - Cluj-Napoca, Timișoara și Iași – pentru crearea specialiștilor pentru joburi în IT. De asemenea, strategia de recrutare a 3Pillar Global în România se bazează pe formarea și creșterea tinerilor specialiști.

După extinderea operațiunilor în România prin deschiderea celui de-al treilea centru, la Iași, 3Pillar Global își continuă expansiunea în țara noastră având ca țintă în 2018 aducerea a încă 100 de angajați care să se alăture celor 500 de specialiști ce activează în cele trei centre.

Odată cu cei mai noi specialiști, compania va depăși 1.000 de angajați la nivel global, dintre care 600 în România, devenind un angajator important în industria IT în orașele universitare.

Joburi în IT – competențe cerute de 3Pillar Global

Pozițiile pe care 3Pillar Global le va avea deschise sunt destinate inginerilor software cu înaltă calificare ce doresc să obțină o expunere mai mare la produse software complexe. Compania caută, pentru joburile în IT pe care le pune la dispoziție, în special ingineri cu competențe în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicații web (Java, Python, Ruby on Rails, Front End) și mobile (iOS si Android) dar si experiență în testare (manuală și automată). În același timp, pentru a-și asigura expansiunea, 3Pillar Global își propune să crească o nouă generație de specialiști investind în acest sens în dezvoltarea de competențe.

“Centrele din România sunt foarte bine cotate în cadrul companiei, motiv pentru care strategia de creștere a 3Pillar Global se concentrează pe extinderea acestor birouri. Nu întâmplător, am ales orașul Iași pentru extinderea activității, unde avem deja un centru operațional cu peste 30 de specialiști”, declară Adrian Gârbe, Director de Resurse Umane în cadrul 3Pillar Global Romania.

Top of the Class Juniors, program educațional

În 2017, 3Pillar Global a lansat programul educațional pilot – Top of the Class Juniors – cu scopul de a dezvolta abilitățile tinerilor aflați la începutul carierei în IT. Programul, care constă în expunerea tinerilor la traininguri practice pe cele mai noi tehnologii în industrie, dar și la proiecte în care lucrează alături de seniori, va fi extins în 2018 și se află în centrul strategiei de creștere a numărului de angajați.

Din cei 850 de angajați pe care compania îi are la nivel global, 300 activează în complexul de birouri The Office Cluj-Napoca, 150 în City Business Centre Timișoara, respectiv 30 în clădirea Moldova Centre din Iași. Birourile din România deservesc în principal clienți renumiți în sectorul lor de activitate pentru care compania dezvoltă soluții software în industriile media, educație, sănătate, financiar și securitate.